Remember: 50 de ani de la vizita lui Hermann Oberth la Mediaș

În această săptămână avem o aniversare referitoare la savantul de renume mondial Hermann Oberth. Vineri, 24 iunie a.c., se împlinesc 50 de ani de la vizita lui Oberth la Mediaș.

În anul 1972, după 34 de ani Hermann Oberth a venit însoțit de soția sa, într-o vizită mai lungă în România, vechea sa patrie, savantul de renume mondial  fiind oaspetele Academiei Române. În periplul său Oberth a poposit la școala din Deal de la Sighișoara, dar și la Mediaș.

Era data de 24 iunie 1972 când la Liceul „Stephan Ludwig Roth”, savantul a vizitat fostul gimnaziu evanghelic din localitate unde a activat ca profesor de fizică și matematică în perioada interbelică timp de peste 14 ani.

A fost cea mai prolifică perioada din activitatea sa, la Mediaș scriind lucrarea „Căile navigației spațiale”, considerată „biblia astronauticii”.

Tot la Mediaș, profesorul Oberth a reușit să lanseze cu succes, în anul 1935, de pe terenul Școlii tehnice de aeronautică, prima rachetă experimentală cu combustibil lichid, orașul de pe Târnava Mare devenind a patra localitate din lume de unde au fost lansate primele rachete premergătoare celor din zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *