Concert de orgă cu americanul Justin Brueggeman

După trei ani, americanul Justin Brueggeman revine la Mediaș, pentru un nou recital la orga la Biserica Evanghelica Sfânta Margareta. Concertul are loc deseară de la ora 19:00.

Justin Brueggeman a început studiul pianului în 2009, la vârsta de 9 ani, în Michigan (SUA). Aflându-se în vacanță în România, a luat primele lecții de orgă cu Edith Hajnalka Toth, la Biserica Evanghelică Sf. Margareta din Mediaș. A cântat în concerte și a participat la competiții de pian sponsorizate de NFMC, NGPT și MTNA. A studiat orga cu profesor dr. Joby Bell, the Organist Version, în Carolina de Nord.

A susținut concerte în sud-estul Statelor Unite și în statele Florida, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Maryland, New Jersey, New York, Massachusetts, Washington și Michigan. A fost solistul organist în ”Simfonia cu orgă” de Camille Saint-Saëns, alături de orchestra “Symphony of the Mountains” și a obținut locul 2 la Competiția regională de orgă din Carolina de Nord.

Este membru al asociației organiștilor catolici ”The National Association of Pastoral Musicians” (NPM) și al organizației American Guild of Organists. Este cel mai tânăr membru de consiliu în Asociația Tinerilor Organiști din Sud-Estul Americii. Activează ca organist și cantor la Biserica Lutherană ”Holy Trinity” din Kingsport, precum și ca organist principal la Biserica Catolică St. Dominic din Kingsport.

În vara anului 2019, a absolvit Science Hill High School”din Johnson City, Tennessee. Își continuă studiile la University of Tennessee, Knoxville, cu specializările biochimie și microbiologie. Lucrează la Church Street Methodist, ca organist asistent, alături de dr. Edie Johnson și corul de 150 de persoane al bisericii.

Intrare: 20 lei

Abonament: 75 lei

Copii 10-18 ani și studenți: 5 lei

Copii sub 10 ani și persoane cu nevoi speciale/handicap: gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *