Corul Monteverdi München cântă la Mediaş

Corul Monteverdi München cântă în această săptămână la Mediaş. Concertul este programat miercuri, 8 iunie a.c., de la ora 19:00 la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta.

Programul de primăvară din acest an al Corului Monteverdi München se reflectă în turneul de concerte al corului în Transilvania, între 6 și 13 iunie 2022. Corul Monteverdi ține cont de diversitatea culturală a acestei regiuni din România prin programul său actual foarte divers. Pe lângă lucrările compozitorilor germani, vor răsuna și compoziții maghiare și românești. Programul include lucrări de Heinrich Schütz, Orlando di Lasso, Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner, Hugo Distler, Zoltán Kodály, Marțian Negrea și o primă audiție a lui Lucian Beșchiu.

Turneul de concerte în Transilvania al Corului Monteverdi München este finanțat de Goethe Institut și Bayerischer Musikrat.

Corul Monteverdi München a fost înființat în 1991 de Konrad von Abel, cu scopul de a studia atât literatura corală a cappella, cât și lucrările muzicale mai puțin cunoscute, cu vocaliști având o bogată experiență în interpretarea compozițiilor eleborate. În scurt timp, ansamblul (numărând între 25 și 35 de membri) a dobândit o reputație excelentă ca interpret al compozițiilor din toate epocile muzicii. A urmat curând o activitate intensă, plină de concerte în Bavaria, cu invitații în Germania și în străinătate, precum și la diverse festivaluri de muzică. Turneele de concerte au condus corul la Freiburg, Strasbourg, Ulm, Heilbronn, Erfurt, Torgau, Wittenberg, Berlin, Potsdam, Dresda, Bad Doberan, Lübeck, Kiel și Flensburg. În fiecare an, corul participă și la un curs internațional de dirijat coral, sub conducerea lui Konrad von Abel, care este organizat de Asociația Musique & Phénoménology (Franța).

Repertoriul corului include lucrări spirituale și laice pe o întindere de șase secole, de la Josquin Desprez la Lasso, Gabrieli, Monteverdi, Schütz, Bach, Mendelssohn, Bruckner, Brahms, Debussy, Kodály, Kaminski, Howells, Poulenc, Distler și Britten, până la compozitori contemporani, precum Anders Eliasson și Petr Eben. Corul cântă toate lucrările în limba lor originală.

În plus față de prezentarea generală captivantă și de intonația impecabilă, imaginea sonoră transparentă și structura de lucru permanent filigranată și elaborată sunt caracteristicile Corului Monteverdi, acestea fiind întotdeauna puse în slujba formelor muzicale grandioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *