Concursul Intercultural Județean de folclor ,, Cununa Blăjelului, ediția 2022

Au început înscrierile la cea de-a doua ediție a Concursul Intercultural Județean de folclor ,, Cununa Blăjelului “. Concursul se adresează soliștilor de muzică populară și dansatorilor amatori de toate etniile din întreg Județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.

Mai jos ai anunțul făcut de organizatori:

“Organizatori: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu , structura Clubul Copiilor Mediaș , Asociația Culturală ,,Cununa Blăjelului” în parteneriat cu Comuna Blăjel și Asociația ,,Domy Music Star”.

Scopul festivalului concurs:

Manifestarea noastră își dorește să contribuie la cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor, la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații iubitoare de muzică adevărată, autentică, reprezentând totodată o invitaţie de a ne apropia cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului nostru românesc. Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim participanților posibilitatea de a lega noi prietenii și de ce nu, de a iniția viitoare colaborări.

Condiții de participare:

Concursul se adresează soliștilor de muzică populară și dansatorilor amatori de toate etniile din întreg Județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.

Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii vocale și instrumentale populare specifice zonei sau etniei din care provin.

Participanții trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul.

Pot concura soliști, duete și grupuri.

Grupe de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15 -19 ani (la duete și grupuri se alege vârstă medie).

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs, nici pentru cele conexe ale acestora. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs.

Inscrierea: Se face pe adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com din data de 09 Mai 2022 pana in data de 26 Mai 2022 mentionand : Numele, varsta (grupa de varsta), sectiunea – vocala sau instrumentala , scoala de provenienta , Numele cadrului didactic coordinator . Negativele se vor trimite pe aceasi adresa de e-mail menntionata mai sus in format mp3. La sectiunea instrumentala sa se mentioneze cum vor fi acompaniati instrumentistii.

Juriul va fi format din profesori și solisti consacrați din domeniul muzical, iar componența juriului va fi făcuta publică în timpul desfășurării evenimentului.

La jurizare se va ţine cont de :

– calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală)

– prezență și mișcare scenică

– autenticitatea costumelor populare, autenticitatea textelor

Decizia juriului este irevocabilă.

Locatia: Comuna Blajel , Jud. Sibiu – Căminul Cultural ora 12.00

Alte detalii nr. Contact Prof. Claudiu Simon 0748769708

Parteneri Media: Radio ,,Ring Mediaș”, Radio ,,Medias 725”, ,,Nova TV”, ,,Monitorul de Mediaș”, ,,Mediaș News Blog”. Obiectiv Media”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *