Remember: 150 de ani de la inaugurarea gării din Mediaș

Azi, 6 mai a.c., se împlinesc 150 de ani de la inaugurarea gării din Mediaș. La data de 6 mai 1872, Căile Ferate din Ungaria de Est (Oradea–Cluj–Teiuș–Brașov) au ajuns la Mediaș (Budapesta–Mediaș 564 km).

La 11 octombrie 1872 se deschide și linia laterală Copșa Mică–Sibiu (45 km). Proba tehnică a avut loc la 14 octombrie, deschiderea solemnă la 20 octombrie când de la Sibiu a pornit la Mediaș un tren cu excursioniști.

Publicația „Hermannstädter Zeitung” în numărul său din 21 octombrie 1872 publica următorul articol despre acest eveniment: „Locomotiva, care tractează cele 31 de vagoane de clasa a II-III-a a fost decorată cu flori. În primul vagon multă bere stătea la dispoziția călătorilor. Al doilea vagon era ocupat de orchestra „Mott”, urmat de cel în care a călătorit marele corul din Sibiu. Înainte de plecare orchestra și corul au dat un concert pentru publicul adunat. Apoi a urmat șirul de vagoane cce prea infinit cu un 860 de călători veseli și bine dispuși. Cu exactitatea de așteptat de la un tren, la a opta bătaie a orologiului gării, cursa cu excursioniștii a pornit spre Mediaș.”

Detalii despre aniversarea de azi am scris și aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *