Ana- Maria Comșa a finalizat de curând un nou volum de poezii

Ana- Maria Comșa a finalizat de curând un nou volum de poezii. Volumul „Cu două săptămâni în urmă” a apărut la editura Honterus din Sibiu și este o radiografie interioară și emoțională a mea. Poezia mea îmi place să o numesc poezie de stare, filosofică, psihanalitică care necesită citire și recitire.  Acest volum poate fi găsit online pe pagina mea personala de facebook”, spune Ana- Maria.

Născută în anul 1984, în Mediaș, dintr-o familie de oameni simpli şi muncitori, Ana- Maria are studii liceale absolvite la Grup Școlar Nicolae Teclu din orașul natal, Copșa Mică. Are studii superioare de inginerie economică în domeniu mecanic, cu experiență tehnică bogată și diversificată. Este pasionată de scriere literară având publicat un volum de versuri intitulat “Psihoterapie prin scriere” (2020).

“Scrierile mele te îndeamnă la introspecție, autoterapie, analiză și reflectare asupra sinelui, prin propriile resurse și potențe, prin propriile valori, susținute de structura ta interioară. Așadar, te invit să te lași purtat pas cu pas de simțirea transpusă în scriere, de emoție, de trăire, de tine, așa cum ești tu în preajma ta și doar în preajma ta, înconjurat de liniște.

Cum bine știi, încă din prima mea carte, „Psihoterapie prin scriere”, am căutat să transcriu emoțiile proprii în cuvinte, așa încât, dragul meu cititor, răsfoind pagină cu pagină și rând cu rând, să te descoperi și să îți dezvălui o parte din universul meu și deopotrivă complexitatea și profunzimea ființei tale, prin prisma propriilor tale experiențe, trăiri și convingeri. Acesta este fundamentul pentru cartea „Cu două săptămâni în urmă”, adaugă autoarea.

„Poezia Anei reprezintă o calăuză- de la primul vers simți cum te ia cu gingășie de mână și te poartă ușor spre o călătorie prin viața ei.

 De la bun început se promite a fi o călătorie presărată cu provocări, cu emoții și sentimente năvalnice, o călătorie cu urcușuri și coborâșuri, genul acela de călătorie care invariabil își va pune amprenta asupra ta.

 Încetul cu încetul, tu cititorule vei descoperi că fiecare vers își găsește ecou în sufletul tău, tocmai pentru că Ana reușește să transmită în cel mai autentic mod trăirile ei interioare- și acest lucru îl face atât de natural și firesc încât surprinde.

La fiecare pas, poezia Anei te provoacă să o descoperi si să îi fii alături, uneori mai brut, mai organic, alteori mai delicat, pentru ca în final să simți că îți pătrunde în fiecare celulă a sufletului tău și presară acolo sentimente.

De la întâmplări aparent anodine de viață până la momente de profundă introspecție, creativitatea Anei reușește să le transpună în cele mai potrivite versuri.

Ana își devoalează viața pas cu pas în fața ta, iar tu cititorule trebuie doar să rămâi deschis, să înveți să te bucuri de ea. Ana știe să te facă părtaș la trăirile ei cele mai profunde; poezia ei este emoție pură !”,scrie  Andrea- Augusta Nemeș, în prefața volumului.

O poți vedea pe Ana- Maria Comșa citindu-și poeziile în cadrul emisiunii “Călătorie printre versuri”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *