Serile de chitară, ediţie aniversară

Unul dintre cei mai importanţi şi apreciaţi chitarişti ai lumii, Pablo Márquez (Argentina/Elveţia), revine în România pentru ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Serile de chitară” cu 2 concerte la Sibiu şi Bucureşti. Joi, 4 noiembrie, de la ora 19, în Sala Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de maestrul Horia Andreescu, Pablo Márquez va cânta în premieră mondială „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174”, intitulat „Aluvión”, de Dan Dediu, unul dintre cei mai importanţi compozitori români.

Scris la 38 de ani, respectiv 25 de ani, după concertele pentru chitară de Dumitru Capoianu şi Anatol Vieru, „Aluvión” va deveni cu siguranţă un punct de referinţă în peisajul muzical românesc, în care compozitori importanţi au dedicat instrumentului din ce în ce mai multe lucrări solistice şi camerale în ultimii ani.

Pe 6 noiembrie a.c., chitaristul argentinian revine la Bucureşti, în Sala de concerte „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică, unde, de la ora 19:30, va susţine un recital cu lucrări de Milan, Sor şi Ponce, iar pe 7 noiembrie, va susţine un masterclass pentru elevi şi studenţi la UNMB.

La Sibiu, biletele se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii. Intrarea la concertul de la Bucureşti este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com .

Concertul de la Bucureşti va putea fi urmărit şi în direct, online, pe pagina de youtube a Asociaţiei Culturale Kitharalogos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *