Stefano Travaglia, noul campion la Sibiu Open

Cel mai bine clasat jucător în clasamentul ATP prezent la Sibiu Open, italianul Stefano Travaglia, și-a confirmat statutul de principal favorit și a câștigat trofeul turneului de la Sibiu, după o finală foarte disputată împotriva australianului Thanasi Kokkinakis.

Ambii finaliști de anul acesta sunt jucători de mare perspectivă, unul în top 100 ATP, Stefano Travaglia, altul, Thanasi Kokkinakis, cu rezultate excelente la diferite turnee, printre care și o victorie împotriva lui Roger Federer la turneul de la Miami. Parcursul celor doi până în marea finală a turneului Sibiu Open a fost complet diferit. Kokkinakis a trecut prin toate fazele turneului cu victorii relativ facile, în două seturi, singurul meci ceva mai complicat fiind cel împotriva lui Alex Molcan, meci care a stabilit câștigătorul doar după tie-break-ul din setul secund.

De cealaltă parte, Travaglia a muncit din greu pentru fiecare game și set și este recordmanul acestei ediții pentru cel mai lung meci, disputat împotriva lui Zdenek Kolar, meci ce a durat 2 ore și 45 de minute. În sfertul respectiv de finală, Travaglia conducea cu 6 0 în primul set și 2 0 în setul secund și părea că va închide partida mai repede de o oră. Kolar a jucat însă incredibil, a câștigat setul al doilea cu 7 5 și a preluat conducerea inclusiv în setul decisiv.

Travaglia a muncit ca un salahor pentru fiecare punct. S-au succedat la conducerea setului până la ultima minge și a fost nevoie de tie-break în decisiv ca italianul să acceadă în semifinală. Acolo l-a așteptat un alt meci infernal, oarecum asemănător cu cel din sferturi. În primul set, cu favoritul 8, indianul Sumit Nagal, Travaglia a câștigat cu 6 4, un set extrem de echilibrat. Indianul a jucat un tenis net superior în setul secund, în care a câștigat toate game-urile, 6 0 și, din nou, set decisiv. Decis să nu mai cedeze o palmă de zgură, italianul i-a servit lui Nagal aceeași rețetă, multe schimbări de direcție, lovituri puternice, serve exacte, și a câștigat fără drept de apel ultimul set, cu 6 la 0.

Finala a avut loc duminică, de la ora 15, în fața unor tribune care ar fi fost cu siguranță pline dacă n-ar fi existat restricțiile în vigoare. Meciul a început sub semnul unui echilibru perfect. Ambii jucători și-au câștigat serviciile, servind constant aproape de 200 de kilometri la oră, și nu au cedat niciun break. Prin urmare a fost nevoie de tie-break pentru a stabili câștigătorul primului set. Travaglia a fost primul care a câștigat pe serviciul adversarului, la 2 1. Kokkinakis a făcut și el mini-break la 3 2 ba chiar a preluat conducerea cu 4 3. Travaglia și-a câștigat ambele servicii, a făcut mini-break pe prima minge a adversarului iar pe cea de-a doua Kokkinakis a greșit-o inexplicabil iar italianul a câștigat primul set.

Impulsionat de victoria de etapă într-o luptă atât de grea, Travaglia și-a ridicat considerabil nivelul jocului în setul secund. Defensiva lui a fost incredibilă, a salvat 10 din 10 mingi de break iar ofensiv a reușit să găsească unghiurile perfecte ca să evite alonja australianului. La 5 1 Kokkinakis a avut o tentativă de a reveni în meci, a câștigat game-ul secund la zero, însă Travaglia a fost foarte sigur pe serviciu și a câștigat partida și marele titlu la Sibiu Open 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *