O medieşeancă este vicecampioană mondială la alergare montană

Începând din acest weekend Mediaşul are o vicecampioană mondială la alergare montană.  Medieşenca, Mirela Luciana Albu a reprezintat România la Campionatul Mondial de Alergare Montană Masters. Evenimentul internaţional s-a desfăşurat în acest weekend în Austria.

Mirela a aleargat azi 4 septembrie a.c. la categoria Masters + 35 pe un traseu de 7 kilometri cu 750 de metri diferenţă de nivel. Este prima participare la mondiale a sportivei noastre, legitimată la Next Sports şi a obţinut locul 2 pe echipe.

“Am fost sportivă de copilă până la vârsta de 19 ani și am fost legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Mediaș. După o pauză de 13 ani m-am reapucat de alergare de plăcere.

După o perioadă m-am dus și la competiții și mi-am dat seama că încă mai pot să câștig concursuri. Am început să concurez la proba de 10 km, iar după un timp am încercat și la 21 km. Astea erau probele mele preferate.

De vreo 5 ani alerg și la maraton. Am alergat pe an cam 5 maratoane, din care 3 sunt câștigate. Am trecut apoi şi curse montane. Până acum un an am fost la probele de Elit. Din anul 2019 alerg cu legitimație la categorie 35 + Master și am concurat anul trecut în Italia la campionatul european Master la care am câștigat locul 3 cu echipa 35+.

De când cu pandemia nu am prea participat la concursuri, dar am avut concursuri virtuale”, mi-a spus Mirela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *