Quadrato Music Nights cu KECSKÉS ÁVÉD ERIKA şi ÁVÉD ÉVA

Al doilea concert din stagiunea Quadrato Music Nights ii va avea ca invitate pe artistele muresene KECSKÉS ÁVÉD ERIKA – violă şi ÁVÉD ÉVA – pian.

Vă invităm la o seară de muzică clasică și vin, în atmosfera intimă a curții interioare a fostei Mănăstirii Franciscane din Mediaș, sâmbătă, 17 iulie 2021, de la 19.30.

Program:

Robert Schumann (1810 – 1856): Marchenbilder op.113

Johannes Brahms (1833 – 1897): 6 lieduri

Durata concertului: 1 oră și 20 minute. Evenimentul include și o degustare de vinuri de la Villa Vinea, în prezența unui somelier. Durata totală a evenimentului va fi de circa 2 ore.

Biletele se achizitionează online, pe eventbook.ro, și costă 45 lei/adult și 15 lei/elev, student, senior.

Bilete fizice se pot achiziționa doar în ziua evenimentului, de la fața locului, și vor costa 55 lei/adult și 20 lei/elev, student, senior.

Ávéd Éva a terminat Conservatorul din Iași (clasa profesorului Mircea Dan Răducanu) și a fost interpretă în Filarmonica din Botoșani. A avut numeroase concerte ca interpretă de pian alături de Filarmonicile din Târgu Mureș, Iași, Botoșani, Satu Mare, Oradea și a lucrat cu dirijori precum Gh. Costin, Radu Popa, V. Dumănescu, Ion Baciu, R. Houlihan, B. Schembri, N. Debelic etc. De-a lungul timpului a susținut și concerte de muzică de cameră împreună cu Ştefan Ruha, Máthé Győző (violă), Kozma Peter (violoncel), Helga Hencz și Kadar Istvan (vioară).

A cântat alături de mama sa, pianista Ávéd Silló Éva, dar și alături de fiicele sale, Csilla – violoncel și Erika – vioară.

În afară de România, a concertat în Ungaria, Austria, Suedia, Italia, Republica Moldova. În 2021 a obținut doctoratul în interpretare muzicală iar în prezent este profesoară de pian la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș.

Kecskés Ávéd Erika a început studiul viorii la 6 ani în clasa profesoarei Oláh Mária și a absolvit liceul sub îndrumarea profesorului Fülöp Alajos.

În ciclul primar a obținut de două ori premiul I la Concursul Internațional ”Viva la Musica” din Zalău. La Olimpiada Națională, faza zonală, a obținut premiul I, respectiv premiul II, iar la concursul național de interpretare instrumentală “Timotei Popovici”, premiul III. A participat de două ori la Concursul de Interpretare Mozart, organizat în cadrul Festivalului Mozart.

A interpretat ca solistă a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş în cadrul concertelor lucrări de Massenet și Wieniawski. Împreună cu mama sa (Ávéd Éva) și sora sa (Kecskés Ávéd Csilla) a susținut recitaluri de muzică de cameră la Palatul Culturii, respectiv la Radio Târgu Mureș, precum și la Roma. A susținut concerte ca elevă la Baja (Ungaria) și Göteborg (Suedia).

Şi-a perfecţionat cunoştinţele muzicale în cadrul cursurilor de măiestrie “Icon Arts Academy”, “Pro musica”, “Academia Sighișoara”.

În anul 2018 și-a terminat studiile de licență la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, în clasa profesoarei Béres Melinda. În același an a fost admisă la studiile de masterat – secția violă. Și-a perfecționat cunoștințele violistice cu violistul Máthé Győző (Ungaria) și la ”Academia Sighișoara”, la cursurile violistului Gurán Endre (Viena). În 2019 a susținut primul ei concert cameral ca violistă, în cadrul concertelor organizate la ”Academia Sighișoara”. A absolvit, de curand, masterul de violă în cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, clasa profesorului Marius Suărășan.

În prezent este profesoară de vioară la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș.

Seria de evenimente Quadrato Music Nights este sprijinită de: Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția de Cultură, Muzeul Municipiului Mediaș, Biserica Romano – Catolică , Villa Vinea  şi Contrast Publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *