Concurs de folclor Cununa Blăjelului

În perioada 24 mai – 13 iunie a.c., are loc prima ediţie a CONCURSULUI INTERCULTURAL JUDEȚEAN DE FOLCLOR ,, CUNUNA BLĂJELULUI “. Ediţia se va desfăşura online şi este organizată de Palatul Copiilor Sibiu, structura Clubul Copiilor Mediaș și Asociația Culturală ,,Cununa Blăjelului” în parteneriat cu Primăria Comunei Blăjel, Primăria Municipiului Mediaș și Asociația ,,Domy Music Star”.

“Manifestarea noastră își dorește să contribuie la cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor, la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații iubitoare de muzică adevărată, autentică, reprezentând totodată o invitaţie de a ne apropia cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului nostru românesc. Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim participanților posibilitatea de a lega noi prietenii și de ce nu, de a iniția viitoare colaborări”, spun organizatorii.

Condiții de participare:

Concursul se adresează soliștilor de muzică populară și dansatorilor amatori de toate etniile din întreg Județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.

Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii vocale și instrumentale populare specifice zonei sau etniei din care provin. Pot concura soliști, duete și grupuri.

Fiecare concurent va trebui să se filmeze interpretând vocal sau instrumental o piesă de muzică populară tradițională. Participanții trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul

Filmările vor fi trimise în perioada 24 Mai – 6 Iunie 2021 prin transfer la adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com. Alături de filmare se vor menționa: Numele și prenumele, vârsta, clasa, titlul piesei, instituția din care provine și profesorul coordonator.

Toate viedoclipurile vor fi încărcate pe pagina https://www.facebook.com/cununablajel.

Grupe de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15 -18 ani (la duete și grupuri se alege vârstă medie).

Menționăm că prin trimiterea filmării la adresa indicată, părintele/ tutorele este de acord cu regulamentul. Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs, nici pentru cele conexe ale acestora. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs.

Juriul va fi format din profesori și solisti consacrați din domeniul muzical, iar componența juriului va fi făcuta publică în timpul desfășurării evenimentului.

Jurizarea se va face din data de 7 Iunie până în 13 Iunie 2021, când se vor afișa rezultatele concursului pe pagina https://www.facebook.com/cununablajel.

La jurizare se va ţine cont de :

– calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală)

– prezență și mișcare scenică

– autenticitatea costumelor populare, autenticitatea textelor

Decizia juriului este irevocabilă.

Parteneri Media: Radio Ring Mediaș, Radio Medias 725, Nova TV, Monitorul de Mediaș, Obiectiv Media, Sibiu 100%” , Sibiu News şi Mediaș News Blog,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *