Remember: Trio Ellsas

În aceste zile am aflat detalii despre un trio medieşean, care a avut succes în perioada 1963 – 1974. Este vorba de TRIO ELLSAS, ce a activat la Casa Raională de Cultură Mediaş – raionul Braşov şi era format din Johann (voce) şi Helmut Elsasser (voce) şi Ioan Sinert (chitară, voce).

Pentru început, în anul 1963 cei trei au cântat în cadrul Clubului Intreprinderii Vitrometan, iar dupa un an au fost cooptaţi în Formația de Estradă al Casei de Cultură Mediaş. Formația de Estradă era condusă de Helmi Grigori.

Datorită talentului şi al unui repertoriu foarte bine ales, Trio Ellsas s-a bucurat de mare succes la public, atât în apariţiile medieşene cât şi pe alte scene din ţară.

Johann Elsasser, care acum locuieşte în Germania îşi aduce aminte cu plăcere de spectacolul “Fotbal la varietăţi” cu care medieşenii au participat la faza finală a unui festival al formaţiilor artistice, de unde s-au întors cu locul al III – lea. Doamna Silvia Ponciu a semnat textul şi regia spectacolului.

Tinerii medieşeni au fost invitaţi să cânte la Hotelul Sportul din Poiana Braşov. Acolo au avut placerea să fie remarcaţi de compozitorul Horia Moculescu.

Trio Ellsas a apărut şi la Televiziunea Română. Cele două înregistrări au fost realizate în 1965 şi 1974. Pentru prima dată cei trei au apărut pe micul ecran în emisiunea “Diagol la distanţă”, unde au fost invitaţi artişti din judeţele Braşov şi Suceava. A doua prezenţă a fost în cadrul emisiunii în limba germană, dar acolo a cântat doar Johann.

Întreaga poveste a celor de la Trio Ellsas o să o aflăm în zilele viitoare, în cadrul Interviurilor Medias News Blog.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *