Deseară avem concert online cu Suburbia11

Pentru a doua oară anul acesta, Suburbia11 pregătește un eveniment inedit, online 100%, azi, 20 decembrie, ora 20:00. Trupa sibiană are în plan o consistentă desfășurare de forțe pentru a ajunge pe ecranele cât mai multor fani, dar și pentru a transmite în același timp un mesaj: alături de artiști, și profesioniștii din industria spectacolelor au nevoie de susținere în această perioadă!

Concertul va fi unul fără public și va avea loc pe scena Casei de Cultură Cisnădie. Romulus Cipariu, cunoscutul țambalist din Sibiu, va fi invitatul special al acestui eveniment și va cânta în premieră alături de băieții de la Suburbia11. Decorurile și toată logistica evenimentului au fost construite și realizate de către membrii trupei și prietenii lor tehnicieni pe parcursul unei întregi săptămâni. Stream-ul live va fi asigurat de echipa Livestream Romania, iar scena și luminile vor fi puse la dispoziție de Phonon – SOUND Solutions și Coje LightMix.

Peste 50 de pagini partenere din 20 de orașe din România vor prelua concertul: organizatori, localuri, festivaluri, presă, radio, pentru a-și arăta susținerea pentru această cauză și pentru a oferi celor care îi urmăresc un moment de bucurie și un substitut pentru faptul că anul acesta sărbătorile vor fi petrecute în cercuri restrânse.

”Ca și data trecută, facem SKA-ndal cu motiv, nu așa ca să ne aflăm în treabă. Viața artiștilor și a profesioniștilor din muzică e departe de a se fi îmbunătățit față de aprilie, când încercam să tragem un semnal de alarmă legat de ce înseamnă pentru noi toți câteva luni de inactivitate. Am fi putut face acest concert online la sala de repetiții, într-un bar, la noi acasă, cu instrumentele din dotare și să ne filmăm cu telefonul. Oricum feelingul unui concert online nu va fi niciodată același cu ”the real deal”. DAR vrem să scoatem în prim-plan cât de mult contează munca acestor eroi necunoscuți, pe care nu-i vedeți niciodată pe scenă, nu le știți numele, nu aveți idee când și cât au muncit și muncesc pentru realizarea fiecărui eveniment. Sunetiști, scenotehnică, foto-video, pază, manageri, luminiști, agenții de booking, agenții de ticketing, owneri de localuri, organizatori de festivaluri, distribuitori, barmani, companii care vând merch… și un întreg bulgăre de zăpadă care cuprinde sute și mii de oameni sunt afectați, alături de noi, artiștii, de tot acest tăvălug care s-a năpustit asupra industriei. Noi, artiștii, suntem doar o mică parte, și suntem singurii vizibili.

De aceea, toate donațiile voastre dinaintea și din timpul concertului vor susține costurile de logistică ale acestui eveniment. Într-o lume în care deocamdată le e imposibil să-și desfășoare activitatea, vrem să susținem în cel mai distractiv mod oamenii care fac ca ceea ce facem noi să arate și să sune în cel mai bun mod posibil.

#supportthestage Puteți să ne susțineți înainte și în timpul concertului, cu ajutorul link-ului de bandcamp, mai jos. suburbia11.bandcamp.com

Interviul acordat Medias News Blog se poate vedea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *