O medieşeancă aleargă pe o insulă aflată în mijlocul Oceanului Atlantic

Medieşeanca Mirela Luciana Albu aleargă în această săptămână la o competitie europeană, care se desfăşoară pe o insulă aflată în mijlocul Oceanului Atlantic. Mirela reprezintă România la Campionatul European de Semimaraton pentru Veterani, care are loc în perioada 29 – 31 octombrie a.c., în Madeira.

Madeira este o superbă insulă aflată în mijlocul Oceanului Atlantic, la 900 de km distanţă de Portugalia şi doar 600 km distanţă de Maroc. Este o insulă unde munţii se întâlnesc cu marea albastră, creând peisaje spectaculoase şi unde clima şi poziţionarea insulei au permis păstrarea unor plante şi arbori unici în Europa, precum pădurile de dafini incluse pe lista UNESCO în 1999.

Frumuseţea traseelor, greutatea cursei şi excelentele condiţii din Madeira au făcut ca această competiţie să fie inclusă pe lista competiţiilor Ultra Trail World Tour, lucru care atrage sportivi de elită alături de tot mai mulţi alergători din întrega lume.

Mirela se află deja în Portugalia şi mi-a trimis câteva cuvinte despre cariera ei sportivă.

“Sunt Mirela Luciana Albu sunt căsătorită am 3 copii minunați. Am fost sportivă de copilă până la vârsta de 19 ani și am fost legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Mediaș. După o pauză de 13 ani m-am reapucat de alergare de plăcere.

După o perioadă m-am dus și la competiții și mi-am dat seama că încă mai pot să câștig concursuri. Am început să concurez la proba de 10 km, iar după un timp am încercat și la 21 km. Astea erau probele mele preferate.

De vreo 4 ani alerg și la maraton. Am alergat pe an cam 5 maratoane, din care 3 sunt câștigate. Am trecut apoi şi curse montane. Până acum un an am fost la probele de Elit. Din anul 2019 alerg cu legitimație la categorie 35 + Master și am concurat anul trecut în Italia la campionatul european Master la care am câștigat locul 3 cu echipa 35+.

De când cu pandemia nu am prea participat la concursuri, dar am avut concursuri virtuale. In luna mai am alergat Ultra 24 h Autism o competiţie pentru suşinerea copiilor cu probleme.

La primul meu Ultra în 24 de ore am alergat 140 km. Am avut și competiția virtuala Europene 4 curse . La 5 km am luat locul 6 la categorie și locul 2 cu echipa României. La 10 km am câștigat locul 2 categorie și cu echipa pe locul 1, iar la 21 km am câștigat locul 2 la categorie și locul 1 cu echipa. A mai fost și cursa de Milă unde am obţinut locul 6 la categorie și locul 1 la echipa. În august am alergat Maratonul International Sibiu care am câștigat locul 2 la open .

În 21 septembrie a.c. alergat iar Ultra Autism 24 h. De această dată am alergat numai 84 km pentru că nu am vrut să mă obosesc tare, mă pregăteam pentru competiția Europeană din Madeira. Am așteptat să vin la acest concurs și m-am pregătit mult. Îmi doresc mult să vin acasă cu o medalie.

Acestea sunt concursurile din anul acesta, sper că la anul să am mai multe concursuri câștigate. Fac antrenamente zilnic, nu am antrenor oficial. Lucrez la Fabrica Bachmann în două schimburi și fac antrenamentele și dimineața și după-masă, depinde cum sunt la muncă. Îmi place mult să alerg și alergarea mă relaxează”, spune Mirela.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *