Baschet: Banciu şi Gibson rămân la CSM Mediaş

Daniel Banciu și-a prelungit înțelegerea cu gruparea noastră. Jucătorul originar din Sibiu va petrece al treilea sezon consecutiv la Mediaș.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani măsoară 201 cm și evoluează pe postul de extremă. A sosit la CSM Mediaș în 2018. În stagiunea precedentă de campionat, Banciu a bifat 13 prezențe în tricoul alb-albastru, reușind 2 puncte, 1.1 recuperări și 0.5 pase decisive în cele 8 minute petrecute pe parchet.

„În primul rând, mă bucur foarte mult că am ocazia să mai continui un sezon la Mediaș. Este echipa care m-a ajutat cel mai mult să îmi dezvolt jocul. Obiectivul meu pentru acest sezon este să ajut echipa să ajungă pe un loc cât mai bun în clasament”, a declarat jucătorul echipei noastre.

Daniel Banciu este un jucător format de BC CSU Sibiu, evoluând în Liga Națională pentru echipa din județul nostru. Acesta este eligibil pentru regula U23.

Jacob Gibson va face parte din lotul formației noastre și în stagiunea viitoare. Acesta a sosit la Mediaș în vara anului trecut de la Ringwood Hawks, echipă din a doua ligă a Australiei. Este un jucător care măsoară 1.95 metri și evoluează pe poziția 2.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, americanul a înregistrat medii de 13.6 puncte, 3.2 recuperări și 2.2 pase decisive pentru un indice de 14.6 la eficiență. A avut procentaje de 72.5% de la 2 puncte, 41% de la 3 puncte și 95% de la linia aruncărilor de pedeapsă.

Jacob Gibson a avut evoluții solide și în Cupa României, acolo unde a reușit 15.3 puncte, 1.8 recuperări și 3.8 pase decisive pentru un indice de 16 la eficiență.

„Sunt încântat să revin la CSM Mediaș. Noul sezon va fi unul cu multe provocări, vom juca cu cele mai bune echipe din România. Avem o chimie foarte bună și un staff la fel de bun, așa că ne așteptăm să fim competitivi în fiecare meci.”, a declarat Jacob Gibson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *