Încep rezidenţele Şcolii de – Acasă Hundorf, 2020

De la 1 iunie și până spre sfârșitul lunii august casa de-Acasă devine casa rezidenților Școlii din acest an. 16 tineri artiști se vor întâlni, rând pe rând, în satul Hundorf (Viisoara) dintre dealuri, unde, păstrând regulile de siguranță. Vor căuta să-și dezvolte propriile proiecte.

În acest an Școala de-Acasă a încurajat atât demersurile singulare de căutare artistică, cât și propunerile de proiecte ce includ acțiuni îndreptate spre comunitate (cercetare artistică împreună cu membrii comunității, ateliere, intervenții artistice, etc.), recomandând depășirea granițelor și interferența mediilor artistice.

“Așa încât vom avea fotografie, pictură, video, animație, grafică, pop-art, instalații, cercetare, dans contemporan, etc., multe din ele bazându-se pe participarea copiilor și a oamenilor din sat. Spațiul de lucru și de întâlniri este Biserica Evanghelică și curtea acesteia, un spațiu ce prinde viață an de an odată cu venirea artiștilor în comunitate.

Mergem mai departe ! Școala de-Acasă își propune, și în acest an, să fie un mediu deschis pentru tinerii artiști, să susțină căutările și combustiile artistice, libertatea de creație și să încurajeze coagularea unei Colonii a artiștilor; un grup de tineri creatori care se întâlnesc în acest sat și merg mai departe.

Vom avea patru serii de tineri artiști în rezidență. Fiecare rezidență durează două săptămâni. Prima rezidență va avea loc în perioada 1 – 14 iunie, următoarele fiind programate pentru 29 iunie – 12 iulie / 13 – 26 iulie și 10 – 23 august. Rezidențele vor fi urmate de Colonia artiștilor”, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *