Peste 3000 de sibieni testaţi pentru coronavirus

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu au anunţat azi, 6 mai a.c., că peste 3000 de sibieni au fost testaţi pentru coronavirus. De la punerea în funcțiune a liniei de testare până în 03.05.2020 au fost realizate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu 3.276 teste, maximul zilnic fiind de 197 teste, iar media zilnică a fost de 110 teste.

“Pentru testare a fost folosit algoritmul stabilit de către Ministerul Sănătății, dar au fost făcute și teste suplimentare finanțate de către Consiliul Județean Sibiu și din donații.

Achiziția kiturilor de testare continuă să fie greoaie și problematică, pentru că, deși sunt disponibili suficienți bani pentru cumpărare, cererea este mult mai mare decât oferta. Astăzi avem disponibile kituri complete pentru aproximativ 1700 de testări, iar alte kituri care vor asigura aproximativ 3400 de testări se află în diferite faze de achiziție”, spun cei de la Consiliul Judeţean.

Prima suspiciune de infectare cu Covid 19 în județul Sibiu, a fost înregistrată  în data de 24 februarie 2020. La Mediaş sunt momentan 6 cazuri, iar 4 la Copşa Mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *