Filtrele de aer- în beneficiul mașinii tale

Este posibil ca un filtru de aer să nu pară o componentă importantă pentru verificarea și schimbarea periodică, dar este esențiala pentru menținerea performanțelor mașinii. Filtrul împiedică particulele mici să intre în motor și să provoace daune potențial costisitoare Dar acesta nu este singurul beneficiu, după cum puteți citi mai jos.

Creșterea eficienței combustibilului

Înlocuirea unui filtru de aer înfundat poate crește eficiența combustibilului și poate îmbunătăți accelerația, în funcție de marca și modelul mașinii. Când îți dai seama de asta, are sens să îți înlocuiești regulat filtrele de aer.

Cum poate un filtru de aer să facă atât de mult diferența? Un filtru de aer murdar sau deteriorat limitează cantitatea de aer care circulă în motorul mașinii dvs., făcându-l să funcționeze mai greu și, prin urmare, folosind mai mult combustibil. Deoarece motorul dvs. are nevoie de mai mult de 10.000 litri de oxigen pentru a arde fiecare litru de combustibil, este important să nu restricționați acest flux de aer. Magazinul Rexbo.ro are o gama variata de filter care sunt prietenoase atat cu masina dumneavoastra, cât și cu mediul înconjurator.

Emisiile reduse

Filtrele de aer murdare sau deteriorate reduc fluxul de aer către motor, schimbând echilibrul aer-carburant al mașinii. Acest dezechilibru poate polua bujiile, provocând pierderea motorului sau ralanti; crește depunerile motorului; și faceți aprinderea „motorului de service”. Mai important, dezechilibrul are, de asemenea, un impact direct asupra emisiilor de evacuare ale mașinii dvs., contribuind la poluarea mediului înconjurător.

Perioada de viață a motorului

O particulă la fel de mică ca un bob de sare poate trece printr-un filtru de aer deteriorat și poate face multe daune pieselor interne ale motorului, cum ar fi cilindrii și pistoanele, care pot fi foarte costisitoare de reparat. De aceea, înlocuirea regulată a filtrului de aer este atât de importantă. Un filtru de aer curat este proiectat să capteze murdăria și resturile din aerul exterior, împiedicându-le să ajungă în camera de ardere și reducând probabilitatea ca primirea unei facturi mari de reparație.

Înlocuirea filtrelor de aer

În mod natural, filtrele de aer trebuie înlocuite în caz de deteriorare. Cu toate acestea, pentru a menține cele mai mari performanțe posibile ale mașinii dvs., vă recomandăm să înlocuiți filtrele de aer cel puțin la fiecare 19.000 până la 24.000 km. Acest interval trebuie redus dacă conduceți adesea în condiții de praf. Cel mai bine este să verificați programul de întreținere furnizat de producătorul mașinii dvs. pentru programul de înlocuire adecvat.

Ieftin și rapid

Înlocuirea unui filtru de aer este ușoara, rapida și ieftina. Cu toate acestea, există o gamă largă de filtre de aer disponibile pe piață și este important să obțineți cea potrivită pentru modelul și modelul auto. Consultați manualul de utilizare pentru a afla ce tip aveți nevoie și unde se află în mașina dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *