Azi incepe Red Bull Romaniacs, editia 2019

Red Bull Romaniacs, competitie recunoscuta la nivel global drept cel mai dificil raliu hard enduro din lume, se desfasoara in perioada 30 iulie – 3 august startul si finisul fiind programate in Sibiu. Concurenti reprezentand 50 de natiuni vin sa isi masoare fortele si sa isi depaseasca limitele pe trasee, unde portiunile extreme alterneaza cu peisaje care iti taie rasuflarea. Favoritii vin din Africa de Sud, Marea Britanie, Germania si Spania, iar pe lista tarilor reprezentate gasim inclusiv: Australia, Noua Zeelanda, SUA, Canada, Rusia, Franta, Norvegia, Brazilia, Peru, Mexic, Venezuela, Hong Kong, Singapore, Indonezia sau Malaezia.

Totul va debuta pe 30 iulie cu deja traditionalul show urban din centru Sibiului. Prologul de pe Bd-ul Coposu are un traseu format din 12 sectiuni in care sunt incluse elemente precum: pietre, busteni, pneuri, cale ferata, masini, iar in finala, care va debuta la ora 17:00, vor concura primii 35 de rideri din calificarile claselor Bronze, Silver si Gold. Pe langa rolul de a face show pentru fani si de a le arata peste ce provocari vor trebui sa treaca concurentii in cele patru zile de off-road, prologul are si scopul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road.

Pe 31 iulie, incepe aventura in lupta cu sine si cu traseele extreme, in prima zi de off-road rulandu-se pe Valea Oltului, urmeaza apoi Muntii Cindrel in ziua a doua, in a treia se va porni de pe Valea Oltului se va trece prin Voineasa pentru ca mai apoi sa se coboare in Rasinari. Ultima zi este una cu trasee apropiate de Sibiu si celebrul finis de pe dealul Gusteritei, unde riderii au de parcurs o urcare aproape verticala. Iarasi se va sta in medie intre 6 si 8 ore in sa, iar concurentii de la clasa Gold, cel mai dificil traseu din raliu, se vor trezi cel mai tarziu la 4.30 dimineata. Culmi abrupte, poteci cu piatra, urcari lungi, coborari pe care cu greu le poti parcurge la picior, carari inguste toate fac parte din ingredientele unei zile de off-road.

Wade Young, a devenit anul trecut cel mai tanar rider care a invins in Carpati, iar in 2019 sud-africanul isi doreste sa pastreze titlul. Graham Jarvis, la cei 43 de ani, este privit drept unul dintre favoriti, britanicul avand trecute in palmares nu mai putin de sase victorii la Red Bull Romaniacs. Un alt britanic, Jonny Walker isi doreste si el sa revina pe prima treapta a podiumului, in timp Billy Bolt si Manuel Lettenbichler cauta sa obtina primul titlu. Norbert Jozsa este romanul care s-a incumetat si in 2019 sa concureze la clasa Gold si isi doreste o clasare in top 10. Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate cele 15 editii desfasurate pana in prezent a decis sa concureze la clasa Silver, unde isi doreste inca un podium. Satmareanul isi protejaza bratul dreapt, unde inca are implantata o tija dupa fractura de humerus suferita in noiembrie 2018.

Marea noutate cand vine vorba de concurenti o reprezinta insa revenirea in raliu a Sandrei Gomez. Campioana mondiala la Super Enduro, Sandra este prima femeie care a decis sa se inscrie la clasa Gold si va parcurge acelasi traseu ca fratele sau, Alfredo, o prezenta constanta pe podiumul Red Bull Romaniacs si un alt pretendent la victorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *