Cupa Mediasului TOTAL reinvie o competitie traditionala

In primul weekend al lunii august, caravana pilotilor de ”coasta” va poposi la Medias, in inima Transilvaniei, pentru a ”urca” dealul Hula Baznei, pentru cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop (CNVCD) si pentru etapele noua si zece ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dvizia 2 Dunlop (CNVC2D) 2019.

Cupa Mediasului TOTAL reinvie o competitie traditionala care se desfasoara pentru Campionatul National de Viteza in Coasta al Romaniei din anii `60. Legendarul campion roman, venerabilul Marin Dumitrescu a castigat cateva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursa despre care pastreaza si azi aminitiri frumoase: ”Ma bucur si totodata va felicit pe toti cei care ati readus campionatul de coasta pe dealul Hula Baznei. Intotdeauna m-am simtit foarte bine la Medias. In 1968 am castigat cursa de acolo, chiar in anul cand am iesit campion national la viteza in coasta participand la cursa avand fracturate doua degete de la o mana. Sper din toata inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, sa obtina un rezultat bun la Medias. Urez succes tuturor! Sa aveti un eveniment frumos.”

Pentru continuarea traditiei, nepotul lui `nea Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul dupa mai bine de 45 de ani, pe acelasi traseu unde bunicul facea performantele anilor `60.

Pregatirile pentru evenimentul automobilistic de la Medias sunt in toi, Comitetul de organizare condus de insusi Primarul urbei transilvene, Domnul Gheorghe Roman, se preocupa zi de zi ca toate capitolele stipulate in caietul de sarcini al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv sa fie trecute in revista si rezolvate la timp.

La fel se pregatesc si proprietarii de hoteluri si pensiuni pentru a fi gazde primitoare pentru cei 65 – 70 de sportivi si staff-ul care vor sosi in orasul medieval.

In toiul pregatirilor, domnul Primar Gheorghe Roman a declarat: “Suntem bucurosi ca dupa doua etape a divizei secunde, organizate de inimosii nostri sportivi autohtoni Ovidiu Dulacioiu si Florin Rosca, am reusit sa revenim in campionatul mare. Cand zic mare, ma refer atat la sportivii care sunt in CNVCD, cat si la oarsele care gazduiesc asemenea evenimente automobilistice. Aici numesc Brasov, Sinaia, Campulung Muscel, Resita si Targu Jiu. Este o mandrie pentru noi, mediesenii, sa facem parte din aceasta lista de orase cu traditie in motorsportul romanesc. Multumim Comisilor din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv pentru consilere si sprijin pentru indeplinirea acestui demers. De asmenea, multumesc partenerilor care au venit alaturi de noi pentru acest eveniment. Doresc sa ii asigur pe sportivii, pe oficialii si pe spectatorii prezenti in orasul nostru in perioada 03 – 04 August, ca vor avea parte de toate ingredientele necesare unei competitii sportive de amploare nationala. Urez sportivilor sa castige cel mai bun!“.

Cupa Mediasului TOTAL  este organizata de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinuta de TOTAL Romania, in calitate de partener principal.

Parteneri oficiali: SN DECO GROUP si BAT Medias.

Cupa Mediasului TOTAL este sustinuta de Primaria si Consiliul Local Medias si este sprijinita de Inspctoratul Judetean de Politie – Serviciul Rutier Sibiu si Politia Municipilui Medias, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Sibiu prin Sectia de Jandarmi Medias.

Parteneri media: Radio Ring, Medias News Blog, Nova TV, www.autorally.ro.

Informatii si rezultate: www.fras.rowww.autorally.ro, Facebook: Cupa Mediasului 2019 – Campionatul national de viteza in coasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *