O membra a Asociatie Dianthus Medias face voluntariat in desertul Gobi

In perioada urmatoare o membra a Asociatie Dianthus Medias face voluntariat in Mongolia. Florina Negru pleaca maine spre desertul Gobi, unde se desfasoara incepand cu data de 28 iulie a.c., Gobi March, un ultramarathon, in care participanti din intreaga lume alearga 250 de kilometri.

In anul 2017 ultramaratonul s-a desfasoarat in provincia Xianjiang din nord vestul Chinei si i-a provocat pe concurenti cu alternarea temperaturilor scazute din varful muntilor, cu vremea caniculara din desert. Cursa are 250 de kilometri impartiti in 7 etape. Cea mai dificila runda (80 de km) vine spre sfarsitul ultramaratonului, in a cincea zi. Cel mai varstnic sportiv a fost Kam Hung Fung din Hong Kong. Acesta are 64 de ani si a aleargat cu o proteza dupa ce piciorul stang i-a fost amputat.

Anul acesta competitia se desfasoara in Mongolia, in zona Karakorum, oras ruina situat la poalele muntilor Changai din Mongolia, care a fost capitala Imperiului Mongol in timpul lui Kublai Khan.

Florina Negru este membra a Asociatie de Turism si Ecologie Dianthus Medias,  geolog la Romgaz, si datorita pasiunii pentru munte si alergat, a participat ca si concurent sau voluntar la multe concursuri desfasurate in Muntii Carpati. Cand nu este prin munti, Florina prefera sporturile acvatice.

“Imi place sa calatoresc, sa explorez si sa daruiec din energia si entuziasmul meu”, spune romanca ce face parte din echipa de voluntari Gobi March, alaturi de alti tineri din Spania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Polonia, Franta, Germania, Australia si Chile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *