Neuer Kammerchor Heidenheim canta azi la Medias

Stagiunea de concerte “Orgelsommer 2019” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita la concertul coral sustinut in acesta seara de la ora 19:00 de NEUER KAMMERCHOR HEIDENHEIM , dirijor: / Leitung: Thomas Kammel, iar la orga Florian Stölzel.

Cu peste 75 de membri foarte tineri, cu varste intre 14 si 20 de ani, si aproximativ 40 de spectacole pe an, cantaretii din Neuer Kammerchor Heidenheim, elevi la Schiller-Gymnasium Heidenheim (Germania), reusesc sa prezinte in mod stralucit chiar si cea mai dificila literatura vocala, fiind distinsi cu numeroase medalii de aur la competitiile pentru ansambluri corale la care au participat.

Motivatia unor elevi de liceu de a face performanta este foarte simpla: fac totul din pasiune, cu placere si mult entuziasm, fiecare aparitie a lor fiind o explozie de energie, vitalitate si exuberanta. Repertoriul lor este foarte bogat, de la muzica gregoriana si polifonii renascentiste, pana la motete, colinde de Craciun si lucrari contemporane sau cover-uri pop si muzica de film.

Este prima data cand corul viziteaza Transilvania, privind contactul cu o cultura multiseculara, cum este ea a sasilor transilvaneni, ca pe o noua provocare. Acustica aparte a Bisericii Evanghelice din Medias ofera posibilitatea unui amplasament optim al corului pentru obtinerea efectelor de spatialitate dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *