Liceenii exceptionali pot aplica pentru a forma o noua generatie de #creatorideviitor

Asociatia 11even cauta 80 de liceeni cu performante deosebite din Romania pentru cea de a VI-a editie a unuia din cele mai importante evenimente destinate tinerilor exceptionali din tara noastra – Champions United. Intins pe parcursul a 7 zile pline de inspiratie, proiectul, parte a programului Creatori de Viitor,  se va desfasura anul acesta in perioada 2-8 septembrie, in zona Sibiu-Brasov.

Datorita sprijinului oferit de Kaufland Romania, participarea liceenilor selectati va fi gratuita, costurile cu transportul, masa, cazarea si activitatile din cadrul evenimentului fiind acoperite integral.

Aplicatiile sunt deschise pana in 15 iulie, iar formularul de aplicare poate fi completat aici: https://forms.gle/KEv54D8mKMma8JHt5

Cele 5 editii precedente ale Champions United au reunit peste 500 de liceeni din peste 50 de localitati din Romania si Republica Moldova. Pe parcursul evenimentului, acestia au avut ocazia sa se conecteze cu peste 80 de mentori – profesionisti in diverse domenii. Proiectul a evoluat de la an la an, experimentand metode diverse de educare prin care ideile tinerilor sa fie potentate.

„Nu mergem dupa o reteta clasica, ci incercam in fiecare an sa vedem care sunt nevoile acestor tineri si sa ne adaptam acestora printr-o agenda dinamica, fie ca a fost vorba de viziunea educatiei pentru urmatorii 10 ani, competitii de proiecte sociale sau de antreprenoriat social, respectiv finantarea acestor idei”, spune Ovidiu Neamtu, initiator al programului si director al Asocietiei 11even.

Programul Creatori de viitor se focuseaza pe trei directii:

  • implicarea tinerilor in dezvoltarea comunitatii in care traiesc si conectarea acestora in proiecte pentru viitorul Romaniei (in contextul in care cei mai multi aleg sa studieze in strainatate).
  • agregarea de idei cu impact si finantarea acelor proiecte care pot produce o schimbare.
  • sprijinirea liceenilor performeri prin acordarea de burse.

In cele 5 editii de pana acum ale evenimentului s-au nascut sau au fost potentate proiecte capabile sa produca o schimbare.

Un exemplu in acest sens este „Fabrica de Experimente”, proiect gandit si implementat de Alexandra Butmalai. Copil fiind, Alexandra a descoperit ca, prin experimente, orice teorie devine mult mai mult mai usor de inteles, dar a realizat si ca pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care in general este greu sa le aduni. Si-a propus sa faca ceva in acest sens si timp de 6 luni si-a perfectionat conceptul. In timpul participarii sale la Creatori de viitor 2015 a pus la punct, impreuna cu alti liceeni pe care i-a cunoscut la eveniment, un plan de diseminare a proiectului, prin lansarea unui kit cu 50+3 experimente de fizica si chimie, denumit “Fabrica de Experimente”. Cu sprijinul Asociatiei 11even, „Fabrica de experimente” a pornit la drum in perioada 18-22 aprilie 2016, intr-o cravana de promovare a invatarii prin experimentare, la care au avut acces peste 1800 de copii din Bucuresti, Bacau si Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *