Prima editie a Cupei Romaniei la Baschet 3×3

Faza de calificare din cadrul primei editii a Cupei Romaniei la baschet 3×3 se va desfasura la Medias, in Sala Sporturilor, in zilele de 14-17 februarie 2019. Cele 22 de echipe vor fi impartite in doua serii, Est si Vest, pe criteriu geografic, in doua localitati (una fiind Medias).

Se vor desfasura cate 4 turnee, obligatorii pentru toate echipele din LNBM. In fiecare serie echipele vor fi impartite in grupe de 3(4) echipe si se va juca round-rubin (2-3 jocuri) si apoi eliminatoriu. Se va face clasamentul pe cele 4 turnee si primele 6 clasate din fiecare serie se vor califica la turneul final al Cupei Romaniei.

Clasificarea echipelor in clasamentul CRM 3×3 se va realiza adunand punctele obținute de catre jucatori, conform clasamentului FIBA. Jucatorii care nu au implinit varsta de 18 ani nu vor avea drept de joc.

Turneul final (semifinal): 13-14 aprilie, cu 12 echipe; echipele vor fi impartite in 4 grupe de cate 3 echipe fiecare, se va juca in sistem round-rubin, urmat de jocuri eliminatorii, sferturi de finala, semifinala si finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *