Proiectie a filmul „Libertate in papuci de copil” la DocEst 2018

Filmul „Libertate in papuci de copil” realizat de medieseanul Uwe Pelger este prezentat sambata, 17 noiembrie a.c., la Festivalul DocEst, care se desfasoara la Iasi. Proiectia este programala la Cinema Ateneu de la ora 20:00. Uwe este insotit la Iasi de producatorul filmului, Joachim Stall.

„Libertate in papuci de copil” reda povestea personala a lui Uwe Pelger in perioada anterioara si dupa caderea Cortinei de Fier. Uwe, care a crescut in Romania, Transilvania, si a venit mai tarziu in Germania, se gandeste la perioada adolescentei, marcata de toate neajunsurile economice si a lipsei libertatii de exprimare, dar si de visul de a fugi in „Vest” si de a incepe o viata complet noua acolo. Astazi, 25 de ani mai tarziu, se uita in trecut si se intreaba din nou si din nou cu privire la importanta libertatii si la ceea ce suntem pregatiti sa facem pentru ea.

Uwe Pelger s-a nascut pe 23 septembrie 1971 si si-a petrecut copilaria si adolescenta in Medias, iar dupa varsta majoratului, odata cu deschiderea granitelor emigreaza, ca multi altii, in Germania, unde isi continua studiile si incepe sa lucreze ca inginer. Colaborarea cu Joachim Stall si cu Erhard, celalalt protagonist din film, a fost foarte importanta intrucat i-a dat ocazia sa discute cu tineri si batrani despre ce inseamna libertatea. Impreuna cu producatorul Joachim Stall, Uwe Peleger a pus bazele Asociatiei Freiheit in Kinderschuhen e.V. prin care incearca sa aduca istoria in scoli, sa aduca integrarea si libertatea in intreaga zona europeana mai aproape de copii si tineri.

In luna octombrie a anului 2015, filmul „Libertate in papuci de copil” a facut parte din selectia oficiala a ASTRA FILM FESTIVAL 2015, in cadrul sectiunii Made in Romania, si a fost prezentat la Medias, in cadrul unui evenimet organizat de Asociatia Culturala “Mediasul nostru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *