O medieseanca este coordonatoare Bosch Alumni Network in Romania

Medieseanca Nicoleta Prostean a fost aleasa coordonatoarea Bosch Alumni Network in Romania.  Bosch Alumni Network este o retea globala de peste 4000 de membri.

Cea mai recenta initiativa a Fundatiei Robert Bosch, prin IAC – International Alumni Center din Berlin doreste consolidarea unor grupuri regionale de Alumni Bosch, pentru a facilita ocazii de networking si initierea de proiecte regionale. Prin nominalizarea a 52 de coordonatori regionali se urmaresc actiuni de inchegare a retelei internationale Bosch Alumni Network (BAN), dar si de descentralizare pentru a contribui cu un impact mai mare in fiecare dintre cele 18 regiuni din intreaga lume.

In cele ce urmeaza va invitam sa faceti cunostinta cu Nicoleta Prostean – coordonatoare Bosch Alumni Network in Romania- si Julian Gröger – coordonator Bosch Alumni Network in Republica Moldova.


Nicoleta Prostean este originara din Medias, judetul Sibiu. A studiat Informatica Economica la Cluj-Napoca si Viena. A urmat studiile de master in Economie si Sisteme Informatice la Universitatea din Köln, fiind bursiera a programului Mummert: Executives of Tomorrow, co-finantat de Fundatia Rochus si Beatrice Mummert si Fundatia Robert Bosch.

Dupa finalizarea studiilor, a inceput o cariera in consultanta IT si acum lucreaza in strategie de business si dezvolta in Romania afacerile unui grup international in industria automotive. Se descrie ca fiind o persoana care viseaza, actioneaza si faciliteaza.

Nicoleta fondat comunitatea profesionistilor romani cu studii si experienta in strainatate: Homecomers in Romania (www.homecomers.ro), a coordonat filiala din Germania a Ligii Studentilor Romani din Strainatate (germania.blogs.lsrs.ro), este membru al Asociatiei Mummert Alumni Verein der Rochus und Beatrice Mummert Stiftung (www.mummert-alumni.de) din Germania, colaboreaza in echipa de proiect Fii antreprenor acasa! (www.antreprenoracasa.ro) din cadrul programului Diaspora Startup, este membru al Clubului Rotaract Cluj-Napoca si ambasador al comunitatii romanilor care activeaza in domeniul tech: Romanian-IT.

Julian Gröger s-a nascut in Uetersen langa Hamburg si, intre 2001 si 2003 a trait in Fagaras, unde si-a indeplinit serviciul social. Dupa studiile la Facultatea de Stiinte ale Culturii la Frankfurt (Oder) si la Cracovia a lucrat la Chisinau (2007-2009) in calitate de lector al Fundatiei Bosch. Dupa sapte ani petrecuti in Berlin (studii de management de mediu si activitate in cadrul Fundatiei Heinrich Böll) s-a intors in Moldova pentru a lucra la Asociatia EcoVisio. Julian locuieste impreuna cu sotia sa Valeria si cei doi fii in satul Riscova (Eco-Village Moldova).

In perioada urmatoare se vor organiza evenimente de networking pentru consolidarea Bosch Alumni Network in Romania si Republica Moldova. Mai multe informatii puteti afla pe platforma retelei: www.boschalumni.net.

Bosch Alumni Network se adreseaza absolventilor din programele organizate si finantate de Fundatia Robert Bosch. In prezent fundatia deruleaza peste 160 de proiecte in educatie, sanatate, relatii internationale, stiinta si societate, in 141 de tari din intreaga lume. Robert Bosch Stiftung detine parte din compania Robert Bosch GmbH.

Intre 7 si 11 octombrie a avut loc un Retreat Bosch Alumni in Atena. La aceasta intalnire au participat coordonatori regionali din Zimbabwe, Ruanda, Polonia, Algeria, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Rusia, SUA, China, Grecia, Germania, Romania si Republica Moldova. Pe parcursul celor trei zile de training, s-au pus bazele strategiei pentru Bosch Alumni Network si s-au discutat directiile pentru dezvoltarea retelei in urmatorul an. Lista completa a coordonatorilor regionali se poate accesa la: https://goo.gl/WKcviK.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *