Muzeul ASTRA: Cultura si gastronomie locala de pe Valea Tarnavelor

Muzeul ASTRA, institutie ale carei actiuni sunt posibile prin finantarea Consiliului Judetean Sibiu, organizeaza duminica, 21.10.2018, intre orele 10 si 16, evenimentul Cultura si gastronomie locala de pe Valea Tarnavelor. Initiativa se desfasoara in cadrul programului Targul de tara, program prin care Muzeul ASTRA promoveaza si sustine traditiile si cultura gastronomica traditionala din satul romanesc. Actiunea vine ca o pregatire pentru manifestarile care vor avea loc aici anul viitor in cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana. 

,,De pe Valea Tarnavelor, reprezentantii comunitatii din Valea Viilor, vin sa ne prezinte traditiile pe care le-au pastrat si pe care le duc mai departe prin programe ce ii fac demni ca destinatie turistica de excelenta, inclusa in patrimoniul UNESCO. Vor fi prezenti si isi vor etala talentul si priceperea dansatorii ansamblului Strugurelul Valea Viilor, care vor pune in scena dansuri romanesti, sasesti si tiganesti. Ne vom bucura si de prezenta etnicilor sasi, veniti in vizita in sat, iar gospodinele ne vor primi cu preparate traditionale ca brodenlaven (ciorba cu carne si cartofi), iahnie de fasole si gogosi.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

In preajma Targului de tara, se vor desfasura 2 ateliere mestesugaresti de cusaturi traditionale si pictare icoane pe sticla. De asemenea, grupul vocal al Bisericii ortodoxe din Valea Viilor va canta pricesne la Biserica din Bezded, in cadrul Sfintei Liturghii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *