Descendenti ai familiilor Stirbey si Ambrosi, prezenti la Weinfest

Doi descendenti ai familiilor Stirbey si Ambrosi au fost prezenti la Weinfest, cu ocazia relansarii brandului Ambrosi.

“O noua pagina de istorie s-a intors in timpul Weinfest Medias, printr-un eveniment deosebit, s-a refacut inca o parte a adevarului istoric si marca Ambrosi a revenit la Medias cu ajutorul d-nei Ileana von Kripp, descendenta Principelui Stirbey. Cu acesta, Ambrosi a fost asociat la pepinierele de la Buftea, la inceputul anulor 1900. De asemenea, ne-a onorat cu prezenta d-l Ambrosi Gerhard Michael al VII-lea, descendent al familiei Ambrosi.Vin Feteasca Regala, soi care a fost denumit astfel de catre Ambrosi in 1929, editie de colectie limitata – 750 de sticle, a fost lansat cu aceasta ocazie, cu vechea eticheta Ambrosi, restilizata si actualizata, si vinificat la domeniul viticol de la Dragasani al vechii familii Stirbey”, spun organizatorii Weinfest.

Ambrosi a fost unul din pionierii replantarii vitei de vie in Europa anilor 1900, cand Filoxera a decimat viile continentului.

Ambrosi a fost Presedintele Asociatiunii Viticole Sasesti din Transilvania, a detinut Pepinierele de la Aiud, actuala Statiune de Cercetare si Dezvoltare pentru Vinificatie de la Blaj, depozitele de vin de la Medias si a fost asociat al Principelui Stirbey la Pepinierele de la Buftea. Astfel, el a pus umarul la replantarea viei in Transilvania si, împreuna cu Principele Stirbey, in Tara Romaneasca si in Țarile Baltice.

Ambrosi a fost Presedintele Asociatiunii Viticole Sasesti din Transilvania, a detinut Pepinierele de la Aiud, actuala Statiune de Cercetare si Dezvoltare pentru Vinificatie de la Blaj, depozitele de vin de la Medias si a fost asociat al Principelui Stirbey la Pepinierele de la Buftea. Astfel, el a pus umarul la replantarea viei in Transilvania si, impreuna cu Principele Stirbey, in Tara Romaneasca si in Tarile Baltice.

Vezi inregistrarea video a evenimentului https://www.facebook.com/WeinfestMedias/videos/362419271197445/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *