Vernisajul expozitiei ˶ …dar l-am adus inapoi… ̏: Obiecte, Carari, Povesti

Mediesenii sunt invitati la vernisajul expozitiei ˶ …dar l-am adus inapoi… ̏: Obiecte, Carari, Povesti, incepand cu ora 18:00, pe data de 25 august 2018 la Casa de langa Sinagoga.

Expozitia ˶ …dar l-am adus inapoi… ̏: Obiecte, Carari, Povesti marcheaza evenimentul final al echipei de la Medias din cadrul proiectului TRACES: Transmitting Contentious Cultural Heritages with the Arts finantat cu fonduri EU Horizons 2020. De-a lungul ultimelor trei veri, cercetatorul Julie Dawson (Viena) impreuna cu artistul Razvan Anton si administratorul  on site Alexandra Toma (Medias) au creat materiale pentru expozitii si au tinut ateliere folosind obiecte atat din arhiva Comunitatii Evreiesti din Medias, cat si din biblioteca si colectia de textile a acesteia .

Expozitia din aceasta vara reprezinta un proiect de istorie orala, care s-a indreptat catre toti mediesenii din ziua de azi, cat si catre diaspora mediesana. Locuitorii acestui oras, atat cei din trecut, cit si cei din prezent, au fost invitati sa povesteasca despre un obiect pe care ei sau familiile lor l-au adus in Medias cand s-au mutat aici, sau pe care l-au luat cu ei cand au emigrat. Opt dintre aceste povesti adunate astfel – despre familii, calatorii, obstacole, plecari, reintoarceri – vor fi prezentate in spatiile de la Casa de langa Sinagoga.

In completarea proiectului de istorie orala, vor fi expuse lucrarile artistului rezident din cadrul proiectului TRACES – Razvan Anton ( Universitatea de Arte si Design, Fabrica de Pensule) – create de-a lungul acestui proiect de trei ani. Aceste printuri fac parte dintr-o serie intitulata Fading Studies si toate au fost imprimate pe hartie la soare in curtea Casei de langa Sinagoga.  Lucrarile se bazeaza in primul rand pe obiecte, imagini si textile din Arhiva si Biblioteca Evreiasca din Medias.

Vernisajul va fi urmat de un concert la ora 19:00, sustinut de duo-ul din Berlin format din cantorul Svetlana Kundish si acordionistul Patrick Farrell. Concertul va avea loc in sinagoga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *