Ansamblul Quarto d’Oro concerteaza la Medias

Stagiunea de concerte “Orgelsommer 2018” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita azi, 23 iulie a.c., de la ora 19:00, la concertul calmeral sustinut de Ansamblul Quarto d’Oro.

Ansamblul Quarto d’Oro s-a nascut la Cluj-Napoca, in 2015, pregatind participarea la concursul international de muzica veche „La Stravaganza”, fiind alcatuit din muzicieni foarte tineri (studenti si proaspat absolventi de studii muzicale), pasionati de repertoriul si stilul de interpretare al muzici baroce si renascentiste.

Dupa castigarea premiului I la aceasta competitie (2016), ansamblul si-a continuat activitatea muzicala, sustinand concerte in Romania si Germania. Membrii cvartetului fac parte din proiectul „Transylvania Galante”, o orchestra baroca care si-a propus interpretarea istorica a muzicii vechi pe instrumente autentice. Alaturi de flaut drept, vioara si clavecin, instrumentarul formatiei include fagot baroc si dulcian (o versiune renascentista a fagotului), instrumente care nu se studiaza in Romania, fiind foarte rar intalnite pe scenele noastre de concert in aceasta formula.

Programul propus de ansamblul Quarto d’Oro cuprinde in special sonatine din Renasterea si Barocul italian timpuriu (sec. XV-XVII), repertoriu mai putin abordat de formatiile de muzica veche, dar include si piese din aceeasi epoca ale unor compozitori din afara Italiei, care reflecta influenta stilului italian asupra tendintelor, curentelor si scolilor muzicale din Europa baroca. 

QUARTO D’ORO (Romania-Germania)

Dávid Csibi – vioara baroca (RO)
Aranka Kővári – flaut drept (RO)
Maximilian Braisch – dulcian (DE)
Miriam Marinescu – clavecin (RO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *