O medieseanca si-a publicat poeziile scrise la Paris

La sfarsitul saptamanii trecute, v-am spus despre intalnirile avute cu cei trei medieseni din diaspora. A fost o surpriza sa ma reintalnesc cu o vecina din copilarie, care acum locuieste la Paris. Dupa o copilarie in care a avut tangenta cu viata culturala medieseana, Nadia lucreaza, de mai bine de zece ani, ca psiholog in capitala Frantei. Ceea ce ne-a adus din nou impreuna este poezia. Miriam Nadia Dabau a venit la Medias pentru a-si publica primul volum de poezie intitulat ”Poeme de dragoste si dor”, a carui prefata este scrisa de Mircea M. Ionescu. Volumul a fost publicat la Editura SAMUEL.

”Intr-o zi, enigmatica, Miriam mi-a marturisit suav ca scrie poezii si mi-a trimis trei-patru spre lectura. Imediat, am descoperit o mica Printesa a versului trait! Versul lui Miriam Nadia Dabau are prospetime, profunzime si Zbor. Se alimenteaza, parca, din cele 30 de chipuri ale ”Maiastrei” genialului Brancusi si din bogata gradina Eutopia, in care Lucian Blaga a plantat inconfundabil ”Mirabila samanta””, scrie Mircea M. Ionescu in prefata volumului.

«,,Poeme de dragoste si dor”, un volum de 65 de poezii, scrise la Paris, ele fiind sentimentele, trāirile, zborul meu spre o iubire absolutā, intr-o lume greu de inteles. Un parcurs cu urcusuri si coborasuri, finalizat prin aparitia mult asteptatā a acestei cārti. Au fost langā mine, tot timpul scrierii poemelor, niste oameni minunati, pe care ii iubesc la infinit si cārora le multumesc din suflet pentru timpul si sprijinul acordat, mentionat si in volum.
Ei sunt: Mircea M. Ionescu, pentru care sentimentele mele vor fi vesnice si care a dāruit fiecare secunda poeziilor mele, depunand un efort considerabil, si Elena Mihaila, care mi-a fost aproape, visand impreunā cu mine atunci cand eram epuizata si, nu in ultimul rand, tanarului Alex Both privind partea redactarii.
Pentru prieteni, ofer gratuit un exemplar! Vā multumesc tuturor celor care m-ati incurajat si mi-ati citit poeziile!”, spune Nadia despre volumul sau de debut.

Un comentariu


  1. Sarut mainile stimata doamna Miriam Nadia Dabau,eu nu m am bucurat de volumul tau de poezie..Stiu ovsa mi spui ca nu am venit la lansarea cartii tale.Sincer nu am putut,un om se afla atunci intre viata si moarte un om care astazi neasteptat si a revenit,este un miracol.Dar nu asta vroiam sa ti spun,vroiam sa itii atrag atentia ca in Romania existacinca Posta,Multumesc pentru ca nu t ai gandit la mine.Noapte buna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *