Episcopul Ortodox al Europei de Nord, azi, la Copsa Mica

In aceasta seara, incepand cu ora 19, la Copsa Mica va fi prezent PS Macarie Dragoi, Episcopul Ortodox al Europei de Nord, care va oferi personal 100 de biciclete unor copii cu posibilitati materiale reduse si cu rezultate remarcabile la invatatura, implicati in viata bisericii, din zona Copsa Mica-Medias.

Actiunea este dedicata implinirii a 100 de ani de la Marea Unire, iar actiunea a demarat in luna mai a acestui an, la Goteborg, in Suedia. Astfel, in 6 mai 2018, PS Episcop Macarie Dragoi al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord a participat la marsul bicicletelor ”Pedaland pentru viata”, organizat de Centrul pentru Tineret ”Sfantul Voievod Stefan cel Mare”.

Actiunea caritabila a avut loc dupa savarsirea Sfintei Liturghii in biserica parohiei ortodoxe romane din Göteborg. Scopul acestui mars al bicicletelor este ca, pentru fiecare kilometru pedalat, sa fie donata o anumita suma de bani pentru sustinerea unor proiecte filantropice din zona Copsa Mica-Medias. In urma acestui mars, s-au adunat aproximativ 11.000 de euro, bani din care au fost achizitionate cele 100 de biciclete noi ce vor fi donate, in aceasta seara, copiilor din zona Copsa Mica-Medias, intr-un eveniment gazduit de biserica ortodoxa ”Sf.Ioan Botezatorul” din Copsa Mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *