Bikerii se intrec la Arena Platos Paltinis

Dupa ce cateva mii de copii s-au bucurat de cele trei atractii „coborate” de la munte in Piata Mare pentru Distractia Copiilor din 1 iunie, complexul Arena Platos Paltinis deschide noul sezon al evenimentelor de vara cu „Day and Night”. Timp de doua zile, cei mai bun bikeri din tara vin la Paltinis pentru un concurs de downhill ce se anunta extrem de spectaculos.

Editia din acest an a „Day and Night” va dura doua zile. Vineri, 16 iunie, participantii la concursurile ce vor avea loc sambata vor avea ocazia sa se acomodeze cu traseele. Toti concurentii vor trebui sa participe la minim patru ture de antrenament, pentru familiarizarea cu obstacolele traseelor de downhill. Concursul de anul acesta este divizat in doua mari categorii, sportivi licentiati la Federatia Romana de Ciclist si sportivi amatori iar ambele sectiuni sunt impartite pe categorii de varsta.

Cei mai multi concurenti vor fi la clasa licentiati, unde categoriile de varsta sunt 15-17 ani, 18-29, 30-39 si 40+. Iar concurentele se vor intrece intr-o categorie separata. La clasa hobby, varsta minima de participare este 12 ani. Toti concurentii din prima categorie trebuie sa posede asigurare de sport, adeverinta medicala si licenta FRC valabila. Vineri, intre orele 11 si 17 au loc inscrierile si antrenamentele pe cele trei trasee de downhill.

  1. TRASEU GALBEN – FLOW TRACK

Lungime aproximativ 500m.Nivel: incepator/mediu

Traseul traverseaza paduricea, paralel cu telescaunul, pastrand o viteza relativ constanta, comoda pentru introducerea contrapantelor si valurilor din pamant construite pe traseu.

  1. TRASEU PORTOCALIU – FUNNY TRACK

Lungime aproximativ 400m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat celor cu experienta si nu doar, este un traseu scurt, dinamic si jucaus presarat cu obstacole diverse. Pozitionat in zona telescaunului, traseul face ca evolutia practicantilor sa fie vizibila pe intregime.

  1. RED TRACK

Lungime aproximativ 600m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat riderilor experimentati cu nivel mediu/avansat, este un traseu de viteza cu obstacole specifice, cu sarituri peste partia de sanii strabate padurea cu contrapante si saritori, pana la baza partiei de sanii unde se termina cu o saritura step-up.

Sambata, concursul va incepe cu doua coborari de incalzire si reacomodare cu traseul. La ora 12 incepe mansa de calificari, o singura coborare, care va stabili ordinea plecarii in finala concursului, cel mai bine clasat urmand sa plece ultimul. „Am pregatit un traseu interesant si destul de dificil, cu 3 sarituri mari pentru care nevoie de control si tehnica, suntem siguri ca va fi un concurs solicitant dar si foarte interesant atat pentru concurenti cat si pentru public”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Finalele incep la ora 15 iar la ora 16 va avea loc ceremonia de premiere. In cazul in care vremea nu va permite desfasurarea concursului sambata, evenimentul va avea loc duminica, 17 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *