O surpriza placuta si rezultate onorante pentru sahul mediesan

30 de elevi si liceeni din Medias au participat, in perioada 7-10 iunie a.c., la Campionatul National Scolar de Sah „Elisabeta Polihroniade”pentru echipe mixte–faza finala, clasele I-IV, V-VIII si IX-XIII, in statiunea Baile Olanesti.

Un rezultat onorant a obtinut Chis Vlad-Teodor, de la Liceul Teoretic ”St.L. Roth”, care a jucat cu multa ambitie, de la egal la egal, cu adversari de talie nationala si a castigat la masa a 2-a cu un procentaj de 78,6% victorii.

S-au jucat la licee, sistem elvetian de 7 runde cu 168 partide, din care albul a castigat 76, remize 14, iar negrul a castigat 78. La gimnaziu, s-a jucat tot in sistem elvetian de 7 runde cu 196 partide, din care albul a castigat 91, remize 12, iar negrul a castigat 91. N-au fost mutari contestate de adversari, astfel ca arbitrii n-au fost nevoiti sa intervina.

La aceasta finala nationala, au fost prezente 12 colegii nationale si licee teoretice, cu 49 de liceeni, si 15 scoli gimnaziale, cu 67 de elevi. Aflati la prima iesire pe esichierul sahist, primul lor turneu de talie nationala si, mai ales, in deplasare, elevii medieseni au reusit sa faca cu brio primii pasi spre victorii pe tabla de sah, in afara turneelor simulate in cadrul antrenamentului de la scoala sau club. S-au confruntat cu adversari de valoare nationala sau chiar internationala dar, cu rabdare si mult tact, au reusit sa ajunga in plutonul fruntas al grupei.

„Multumesc tuturor celor care au jucat in concurs, care a fost un adevarat succes, contribuind prin aceasta la promovarea sportului mintii, dar si a imaginii Mediasului. Am avut bucuria de a aduna sub umbrela acestea competitii sahisti de calitate si candidati la titlul de maestru. Totodata, turneul, omologat FIDE, a constituit pentru copiii prezenti in concurs o confruntare cu mari valori ale acestui sport”, a spus Emil-Aurel Deliman, antrenor si arbitrul competitiei.

Echipele mediesene au fost:

Sc. Gimnaziala cu clasele I-VIII ”Mihai Eminescu” Medias – 4 jucatori,

Sc. Gimnaziala ”George Popa” Medias – 4 jucatori,

Sc Gimnaziala ”Constantin Ioan Motas” Medias – 4 jucatori,

 Sc. Gimnaziala I. MORAR DIRLOS -– 4 jucatori

 Liceul Teoretic ”Axente Sever” Medias – 3 jucatori,

Liceul Tehnologic ”SNG” Medias – 4 jucatori,

 Liceul Teoretic ST.L. ROTH MEDIAS -4 jucatori,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *