,,Voluntariatul te tine in priza!”

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala Medias in parteneriat cu Asociatia ,,Mediasul pentru Cultura ‘’ organizeaza in perioada 14 – 20 mai 2018, Saptamana Nationala a Voluntariatului, eveniment initiat la nivel national de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat cu sediul la Cluj Napoca.

Anul acesta este promovat voluntariatul intergenerational, prin care sunt adusi la un loc tineri cu seniori, voluntari din generatii diferite, care desfasoara o activitate impreuna, lucreaza cot la cot, adesea in perechi sau echipe mai mici si astfel reusesc sa realizeze uneori chiar mai mult decat si-au propus.

Sub sloganul ,,Voluntariatul te tine in priza!” la sediul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala vor fi organizate 2 evenimente.

Primul eveniment se va desfasura in data de 15 mai si 17 mai , intre orele 16.00 – 18.00 si se numeste ,, Voluntariatul ne uneste prin sport si povesti – campionat de sah, tenis de masa si citit’’ – voluntarii Asociatiei ,,Mediasul pentru Cultura” in parteneriat cu voluntarii CITO ii vor provoca pe beneficiarii din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala ( CITO) sa participe la un campionat desfasurat la sediul institutiei. Vor avea sanse egale de a juca sah si tenis. Totodata, vor citi povesti si vor realiza un joc de rol. in urma acestui campionat, participantii isi vor creste stima de sine, isi vor dezvolta abilitatile sportive si isi vor cultiva creativitatea.

Al doilea eveniment se va desfasura in data de 18 mai, de la ora 14.00, tot la sediul CITO si are ca scop promovarea voluntariatul intergenerational , prin care sunt adusi laolalta tineri cu seniori, voluntari din generatii diferite, care desfasoara o activitate impreuna, lucreaza cot la cot, adesea in perechi sau echipe mai mici, si astfel reusesc sa realizeze uneori chiar mai mult decat si-au propus.

Vor fi premiati intr-un cadru festiv, voluntarii seniori ai Asociatiei Phoenix Speranta, voluntarii adulti din cadrul CITO si tinerii voluntari din cadrul Asociatiei ,,Mediasul pentru Cultura”. Beneficiarii CITO vor pregati un minispectacol artistic si ii vor provoca la un flashmob, pe toti voluntarii, indiferent de varsta, tinandu-i in priza, prin dans, muzica, sport si povesti.

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala impreuna cu Asociatia ,,Mediasul pentru Cultura’’ organizeaza pentru al doilea an consecutiv, Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV), implicand si punand in comun, voluntarii celor doua organizatii in cadrul diferitelor proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *