Cladirea Muzeului Gazelor Naturale implineste 100 de ani (video)

Cladirea in care se afla Muzeul Gazelor Naturale din Medias implineste 100 de ani. Cladirea a fost construita de catre S. Kolener, care a pus bazele fabricii de geamuri. De-a lungul timpului, cladirea a gazduit proprietarii si functionarii fabricii, iar dupa nationalizarea din anul 1947 a fost folosita pe post de maternitate, timp de 40 de ani.

Din anul 1987, cand maternitatea a fost mutata in cadrul noului spital municipal, cladirea a intrat intr-o permanenta stare de degradare. In campaniile electorale se discuta despre transformarea cladirii in azil de batrani sau cazinou.

In anul 2004, Consiliul Local Medias concesioneaza cladirea celor de la SNGN Romgaz SA, pentru o perioada de 49 de ani. Romgaz, printr-o investitie de peste 600.000 de euro, inaugureaza, in 13 iunie 2010, Centrul de Documentare si Informare Gaze Naturale. Muzeograful Angela Paucean a prezentat sambata, 12 mai a.c., in cadrul Sesiunii Nationale de Comunicari Stiintifice dedicata Aniversarii Centenarului Marii Uniri, o lucrare pe aceasta tema. Detalii ai in interviul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *