Olimpiada sportului scolar la sah – faza nationala se desfasoara in Sibiu

Olimpiada sportului scolar licee la sah – faza finala nationala pe anul 2018 este organizata de Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Sah, Inspectoratul scolar al Judetului Sibiu si sustinut de Clubul Tera-Sah Medias.

Evenimentul se va desfasura timp de trei zile, intre 10–13 mai 2018, la Sibiu, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara, str. Postavarilor 18.
Pana in acest moment, sunt inscrisi 37 de baieti si 39 de fete din 38 de judete, in cele doua concursuri distincte, asa ca se va juca la 18 mese la baieti si la 20 mese la fete, iar cate un jucator si o jucatoare vor beneficia de punctul din oficiu bye, al jucatorului neimperecheat in cazul numarului impar de concurenti. Rundele se vor desfasura in sistemul: trei runde in prima zi, trei runde in ziua a doua si o runda in cea de-a treia zi, in ritmul de ora timp de gandire pentru fiecare jucator; se va juca conform cu reglementarile FIDE.


Criterii de departajare: – SISTEM ELVETIAN – coeficientul Buchholz – scor progresiv – victoria directa/mica diagrama.
Alte prevederi tehnice vor fi anuntate la sedinta tehnica din 10 mai 2018, ora 18, iar in cazul unor grupe cu un numar foarte mic de participanti, arbitrul-sef va decide formula de desfasurare.
Arbitru sef FIDE: Ec. Emil-Aurel Deliman (Clubul Tera-Sah Medias);
Arbitrii sala: prof. Stefan Hodarnau. prof. Cuceanu Gheorghe (Scoala ”George Popa” Medias), prof. Grosaru Gabriel (Scoala ”M. Eminescu” Medias).
Pe https://sahinmedias.wordpress.com/ se vor putea urmari live patru partide din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (liceu). Clubul Tera-Sah Medias asigura tablele electronice, piesele si ceasurile de joc, omologate pentru turneele internationale.
Din municipiul nostru, a fost calificat pentru acest turneu national elevul Chis Vlad-Teodor de la Liceul ”St. L. Roth” Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *