Chitaristul Costin Soare canta, in aprilie, la Medias

Turneul „De la Paganini la Piazzolla” (12-28 aprilie), un proiect al Asociatiei Culturale Kitharalogos, care il are ca protagonist pe Costin Soare, ajunge si la Medias. Concertul este programat in adata de 26 aprilie a.c., de la ora 19:00, la Casa Schuller.

Unul dintre cei mai apreciati si activi chitaristi romani, cu cinci turnee nationale la activ, ultimele doua incheiate cu succes in 2017 („De la Bach la Beatles” si turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”- alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu), Costin Soare propune de aceasta data un program care porneste de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai putin stiut, era si un pasionat chitarist, si ajunge in lumea celui care a reinventat tangoul in secolul XX, Astor Piazzolla.

Astfel, invitat intr-o calatorie muzicala in lumea romantismului si a neoromantismului de la inceputul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrari ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, penduland intre virtuozitate si delicatete, intre energie intensa si intimitate.

In deschiderea a patru dintre cele zece recitaluri, vor concerta tineri instrumentisti in afirmare, unul dintre obiectivele asociatiei fiind acela de a promova si sprijini tanara generatie de chitaristi: acestia vor primi corzi si alte accesorii pentru instrument din partea Kitharalogos.

Un interviu cu Costin Soare poti vedea aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *