A fost lansat trailer-ul filmului “141 A.D – Misiune in Dacia”

Asociatia de Arta Nova Polaris din Sibiu va anunta lansarea trailer-ului pentru cel mai recent film la care lucreaza. Este vorba de lungmetrajul de fictiune istorica “141 A.D – Misiune in Dacia”.

Realizat in colaborare cu trupa de reconstiutire istorica antica Veteres Milites , tot din Sibiu, productia va avea premiera in vara aceasta si va reprezenta un efort unic si deosebit in peisajul cinematografic romanesc. Un film istoric cu actiune desfsurata  in perioada antica, dupa o pauza de aproape  40 de ani.

Filmul, o realizare independenta, nu poate fi caracterizat ca un film politic, propagandist , protocronist ci incearca sa atinga interesul spectatorului prin mijloacele  clasice de exprimare cinematografica. Suspans, intriga, interpretare, atmosfera, scenografie, fotografie, story…

Observatie utila de mentionat in aceasta perioada de generalizari si stigmatizari culturale.

In distributia filmului regasim foarte multe nume promitatoare din zona de reconstituire istorica (Augustin Ungureanu, Florin Nicula, Laura Petresc, Cristian Ciomaga si multi alti) dar si actori importanti, cunoscuti ai publicului de teatru sau film national cum ar fi Cristian Stanca, Catalin Neghina sau Paul Bondane.

Filmulse afla in postproductie, aproximativ 80% din el fiind definitivat.

Filmul este scris si regizat de Octavian Repede. Imaginea Tudor Porumb.

Desi o realizare  independenta, angrenata de un efort urias, echipa de productie spera ca acest film va produce o surpriza placuta in pesiajul cultural actual si va promova diversitatea temtatica in arta cinematogafica autohtona.

Mai jos gasiti un sinopsis al filmului, trailer-ul, foto din film, alte informatii utile.

”    Anul 141 dupa Hristos, in Provincia romana Dacia. O aparitie neobisnuita de forma unei comete este observata pe cerul noptii. Inteleptii sunt de parere ca este o aparitie nefasta care va aduce nenorociri si moarte. In aceste zile infricosatoare, intr-un castru(fort) roman de la marginea Provinciei Dacia se raspandeste o epidemie mortala in randul soldatilor cantonati aici. Medicii sunt depasiti de situatie. Nimeni nu stie care este cauza acestei boli si numarul mortilor este in continua crestere .

Un corp de exploratori romani, condusi de experimentatul Centurion Marcus-(alaturi de camarazii Aquila, Tertius si Nerva) este trimis de catre comandantul castrului- Prefectul Cornelius Fulvius- intr-o misiune speciala in teritoriile necunoscute si necucerite de la marginea Imperiului, aflate sub stapanirea dacilor liberi, pentru a gasi o rezolvare neobisnuita acestei molime. Calatoria romanilor spre misteriosii Munti ai Sarpelui devine plina de neprevazut si peripetii. Sunt vremurile intunecate cand Jupiter randuia destinele muritorilor…Misiunea romanilor sta deci sub semnul vointei zeilor si neprevazutului.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *