La Scoala Generala nr 5 Medias se face gimnastica ritmica

Cu bucurie am aflat ca la Scoala Generala nr. 5 Medias se face gimnastica ritmica. Antrenoarea tinerelor gimnaste este chiar directoarea scolii, doamna Sanda Briciu, care mi-a oferit cateva detalii.

“Gimnastica ritmica este o ramura in marea familie a gimnasticii, o disciplina cu un continut motric, care o situeaza la granita dintre sport si arta. Practicarea acestui sport ajuta la cunoasterea propriului corp si la dezvoltarea simturilor, mai ales cand vine vorba de copii. In cele doua ore de pregatire, pe care le desfasuram de trei ori pe saptamana, incerc sa dezvolt toate calitatile motrice ale micilor sportive.
Fetele se antreneaza cu multa daruire si foarte multa ambitie. In momentul in care or sa fie pregatite, o sa participam la competitiile sportive. Ce le-a adus practicarea acestui sport pana acum? Atitudine eleganta si gratioasa in miscari, mobilitate, echilibru, forta, agilitate, coordonare si foarte mult optimism.
Sportul te schimba fundamental. Sportul de performanta necesita multe ore de antrenament, multa daruire si foarte multa ambitie. Scoala noastra a avut, cu ani in urma, echipa de gimnastica. Eu am facut parte din vechea echipa, campioana la nivelul orasului, si ma bucur ca am ocazia sa readuc la viata acest sport atat de frumos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *