Cu bicicleta pe partie la Arena Platos Paltinis

Cei mai curajosi schiori si snowboarderi din tara s-au aliniat in weekend la startul unui concurs extrem de spectaculos, poate cel mai spectaculos concurs al acestui sezon in complexul de ski si snowboard Arena Platos Paltinis. Cei 37 de concurenti au avut in fata un traseu foarte solicitant, care le-a pus serios la incercare atat curajul cat si indemanarea.

Traseul amenajat pentru aceasta editie a pornit cu un val imediat dupa start, un kicker mai mare, cu aterizare de sase metri urmat de un kicker ceva mai mic, cu aterizare de cinci metri, apoi patru contrapante simple, de stanga si de dreapta, doua contrapante de dreapta cu kicker si drop la iesire si o ultima contrapanta de stanga inaintea finisului.

„A fost un traseu fluent, cu elemente mai usoare la inceput dar care au devenit din ce in ce mai dificile pana la final. Concursul a fost extrem de competitiv, desfasurat in viteza maxima iar concurentii au fost foarte incantati”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Dupa antrenamente, concurentii au trecut printr-o mansa de calificare individuala, cronometrata, in urma careia s-au format grupele de 4, in format eliminatoriu. Ciucanii au dominat din nou concursul. La snowboard, Matyas Iszlay, descalificat editia trecuta pentru un contact intentionat, a avut serios de furca cu Zoltan Reisz pentru locul I. Iar, surprinzator, ultima pozitie pe podium a fost ocupata de un concurent prezent in premiera la acest concurs, George Dumitrescu jr., din Sinaia. Dupa ce a invins la Freestyle Open, ciucanul Pap Koppany a castigat si concursul de XCross, urmat de doi clujeni, Calin Petrus si Angelo Bude.

Duminica, baieti si fete au lasat deoparte schiurile si placile si s-au urcat pe biciclete. Traseul a fost reamenajat in noaptea precedenta iar unele elemente au fost modificate pentru o mai buna trecere cu bicicleta. Nu mai putin de 47 de concurenti, unii veniti chiar din Republica Moldova, au vrut sa isi testeze limitele in acest concurs unic in Romania. Ciclistii s-au putut familiariza cu traseul intr-o mansa de antrenament, au urmat apoi calificarile unde cinci concurenti au fost descalificati pentru ca au ratat o poarta din traseu, printre ei chiar si unul dintre favoriti, Lorenzo Akos din Cluj. Primii 32 clasati au avansat in mansele eliminatorii, pe grupe de cate patru.

„Suprafata de concurs s-a comportat excelent, zapada nu a fost foarte inghetata, a fost un real concurs pe zapada. Cu cat avansau in grupe se vedea ca fiecare dintre ei avea un control tot mai bun si o viteza tot mai mare, oricand se putea schimba liderul grupei. Iar ceata a dat un aer de lupta competitiei, savurata de toti concurentii”, mai spune Radu Lungu. Pe langa premiile oferite de sponsori, Red Bull, Kaufland Extreme Games, Magazinul H2O si Picture Clothing, concurentii au fost premiati si in bani, 500 de lei locul I, 300 locul secund si 200 de lei pentru ultima pozitie de pe podium.

 Rezultatele ski and snowboard 4 X CROSS:

SKI

 • Loc 1. Pap Koppany
 • Loc 2. Petrus Calin
 • Loc 3. Bude Angelo

Premiu de incurajare: Teodorescu Anamaria Anastasia

Snowboard

 • Loc 1. Iszlay Matyas
 • Loc 2. Reisz Zoltan
 • Loc 3. Dumitrescu George Junior

Premiu incurajare fata: Gavrila Izabela

MTB WINTER 4 X CROSS

 • Loc 1. Seician Ovidiu
 • Loc 2. Szekely Zoltan Attila
 • Loc 3. Delescu Andy
 • Loc 4. Boitor  Botond
 • Loc 5. Bonta Remus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *