Concursul ‘Record de ture in 12 ore’

‘Record de ture in 12 ore’ este un eveniment ce are loc in weekend in complexul de ski si snowboard Arena Platos din Paltinis. Prima editie a concursului de anduranta propus schiorilor si snowboarderilor ce vor sa isi testeze limitele a avut loc sezonul trecut la Arena Platos Paltinis, cand concurentii au avut la dispozitie sase ore pentru a stabili recordul de ture posibil in acest interval de timp. A doua editie ii asteapta insa cu o noua provocare, 12 ore de schiat incontinuu. Iar ca meniul extrem sa fie complet, concursul se va desfasura pe timpul noptii, sub luminile instalatiei de nocturna.

Foto: hila.ro

Concursul are loc in 3 februarie si va avea un start aparte. La ora 21, echipamentele de ski sau snowboard vor fi pozitionate in varful partiei D. La ora 21:30, concurentii vor porni in alergare inspre echipamentele ce ii asteapta in varful partiei, se vor echipa rapid si pornesc in coborare spre prima imbarcare la teleschiul sau telescaunul partiei A. Timp de 12 ore, concurentii vor da ture incontinuu, cu trecere prin portile electronice ce permit accesul spre instalatiile de transport pe cablu.

Depasirea intre poarta electronica si urcarea pe teleski sau pe telescaun este interzisa, imbarcarea urmand sa se faca in ordinea trecerii prin poarta. Orice fel de contact cu intentie duce la descalificarea automata a concurentului, care nu mai are dreptul sa continue concursul.

„Este un concurs inedit, un experiment atat pentru noi din punct de vedere organizatoric cat si pentru concurenti. Dupa editia de anul trecut am decis sa facem concursul si mai interesant, pentru ca 12 ore de schiat incontinuu sunt o provocare chiar si pentru schiorii in forma, cu conditie fizica”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Foto: hila.ro

Varsta minima de participare la acest concurs este de 14 ani. Inscrierile au loc intre orele 17 si 20:30, iar startul va avea loc la ora 21:30. Concurentii au posibilitatea sa se inscrie individual dar si ca echipa. Fiecare echipa e formata din 2 schiori sau 2 snowboarderi, in sistem de stafeta.

Concurentii pot schimba stafeta intre ei in orice moment al concursului, insa doar la baza partiei, in locul special amenajat si semnalizat pentru predarea stafetei. Ultima intrare prin poarta de imbarcare va avea loc la ora 9:30, ceremonia de premiere urmand sa aiba loc la ora 10:30.

Valoarea totala a premiilor depaseste suma de 10.000 de lei. Concurentii vor fi premiati cu schiuri, placi de snowboard, casti si alte echipamente oferite de magazinul Decathlon. Inscrierile se fac in ziua concursului sau in avans la aceasta adresa: http://bit.ly/2Dc93r0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *