Arena Platos: O medieseanca, castigatoare la concursul de sanie

Primul weekend al noului an a fost un nemaipomenit prilej de distractie pentru familiile ce au urcat in complexul de ski si snowboard Arena Platos din Paltinis. Anul a inceput cum nu se poate mai bine pentru cei mici. Concursul de sanie, ajuns la cea de-a saptea editie, a inclus incepand de anul acesta si categorii dedicate celor mai mici. Corina Tiglaru din Medias a castigat categoria feminina.

 

De departe, cea mai distractiva categorie a fost a copiilor intre sase si noua ani, care au putut concura alaturi de parintii lor pe sanie, iar cea mai disputata, desigur, categoria adultilor. La copii, in schimb, concurenti din Cluj si Mures au reusit sa urce pe podium.

Rezultate concurs de saniute:

Adulti barbati:

 • Locul I – Florin Cojenel – Sibiu
 • Locul II – Mihai Draghici – Sibiu
 • Locul III – Nicolae Gligor – Sibiu

Adulti femei:

 • Locul I – Corina Tiglaru – Medias
 • Locul II – Georgeta Mihaila – Sibiu

Copii baieti:

 • Locul I – Tudor Vasiu – Sibiu
 • Locul II – Darius Balint – Cluj
 • Locul III – Raul Serban – Sibiu

Copii fete:

 • Locul I – Maria Serban
 • Locul II – Maisa Hamdan – Cluj
 • Locul III – Georgiana Sopterean – Mures  

Duminica, cei mici s-au distrat din nou in familie, la Family Race, evenimentul care reuneste an de an familiile indragostite de sportul de iarna. Cum multi dintre copiii inscrisi in acest concurs practica schiul constant, unii chiar la nivel de performanta, concursul familiilor ascunde o rivalitate amicala ce, o data pe an, iese la iveala pe partie. La start s-au inscris 17 echipe, fiecare formata din trei membri ai familiei, fie un adult si doi copii, fie doi copii si un adult. Traseul de slalom urias a fost amenajat pe partia B iar marcajul si deschiderea concursului au fost facute de Sebastian Barbu, multiplu campion national de ski. Pe o vreme excelenta, cei mici au fost de multe ori mai competitivi decat parintii si nu o data, cei mici i-au „certat” pe cei mari pentru greselile facute pe partie.

 „Ne bucuram de participarea, in premiera, a multor familii de schiori cu palmares in lumea schiului de performanta. Am avut si familii care au venit cu copiii pentru primul lor concurs si am inregistrat o premiera, prima familie ce a concurat integral pe snowboard”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis. Competitia a fost castigata de familia Trifu, urmata de familiile Cercel si Fuchs, cu totii obisnuiti ai podiumurilor Family Race.

Din cauza lipsei zapezii naturale in fun-park dar mai ales a temperaturilor ridicate din ultimele zile si a prognozei nefavorabila pentru producerea zapezii, cele doua evenimente programate sa aiba loc weekendul urmator se vor amana. Skier & Boarder Cross si Mountain Winter X-Cross au fost reprogramate pentru 10 februarie, in cazul in care atunci va fi suficienta zapada pentru amenajarea traseului. Pe partii, conditiile de ski sunt foarte bune iar traseele se amenajeaza zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *