Curs de specializare la Royal College of Obstetricians

Opt cadre medicale din Spitalul Municipal Medias s-ar putea specializa la Royal College of Obstetricians (Colegiul Regal al Obstetricienilor) in Londra. Cursul este programat pentru luna februarie a anului viitor, cazarea a fost deja rezolvata, dar mai este nevoie de bani pentru achitarea taxei de instruire. In cadrul acestei taxe sunt incluse manualele de curs, simulari ale urgentelor majore obsetricale, instruirea personalului pentru ca ei, la randul lor, sa poata instrui pe altii.

Printre temele cursului: Resuscitarea materna si a nou-nascutului, Hemoragie masiva postpartum, Distocie de umar, preeclampsie si eclampsie, Cum sa interpretezi CTG, Prioritizarea, Echipamentul de urgenta, acestea fiind doar cateva dintre temele abordate.
Persoanele sau institutiile interesate sa ajute finalizarea acestui proiect sunt rugate sa o contacteze pe Carmen Marginean pe facebook.

Plan Spitalul Municipal din Medias:
1. Doua echipe, fiecare formata din 4 membrii (Chirurg Obstetrician, Anestezist, Moasa, Asistenta Sala Nasteri/ Sala de operatii)
2. 22-23 Februarie 2018 – cursul PROMPT
26-27 Februarie 2018 – Schimb de experienta in Maternitatea din Spitalul Musgrove Park Hospital Taunton.
3. Costuri:
Transport: 150 Euro/persoana (bilet de avion, transport Londra-curs)
Cazare: 150 euro/6 nopti (cazarea poate fi asigurata de medici romani din UK-6 pers.)
Mancare: 10 euro/zi
Curs normal taxa e 5000 £/echipa, redusa la 2500£ pentru cursantii din tarile in curs de dezvoltare, (5000£ pentru ambele echipe – aprox. 715 Euro de persoana).
Total: aprox 1075 Euro/persoana (curs, cazare, transport, mancare)
4. Linkuri utile: http://www.promptmaternity.org/about/brief-history/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *