Red Bull Oslea Hiride, editia 2018

Red Bull Oslea Hiride, singura competitie de hike & ride din Romania, ajunge la a saptea editie si deschide inscrierile pentru cele 130 de locuri disponibile, incepand din data de 4 decembrie a.c.. Cei mai talentati schiori si snowboard-eri trebuie sa faca fata conditiilor solicitante de concurs si sa fie pregatiti fizic pentru o urcare contratimp si pentru o coborare in care isi vor demonstra abilitatile tehnice.

Astfel, in imediata vecinatate a Parcului National Retezat, concurentii se vor reintalni cu proba de urcare, ce isi are startul la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri, pana la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborare pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o panta de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnica, dar ofera si numeroase rampe naturale pentru trick-uri.

Daca urcarea este decisa de timpii individuali, coborarea este jurizata, iar punctajul este acordat in functie de tehnica, linie si trick-uri.

As spune ca Red Bull Oslea Hiride ofera o adevarata incercare participantilor care considera ca partea de schi sau cea de urcare este punctul lor forte. Urcarea este provocatoare, pentru ca, spre deosebire de orice alta competitie de freeride, este cronometrata. Dupa ce iti impingi corpul la limita la urcare, ti se prezinta o noua incercare, de a schia cat poti de bine, pe picioarele tale deja obosite si pline de acid lactic. Pe mine ma atrage sa iti testezi limitele in acest mod si sa vezi de ce esti capabil”, declara Smaranda Munteanu, castigatoare a sectiunii de schi Pro feminin in 2017.

Competitia include sectiunile de schi si, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, impartite in Pro feminin, Pro masculin, Open feminin si Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenti la categoriile Pro si 100 la Open.

Categoria Pro este deschisa concurenţilor profesionişti, care s-au clasat pe podium la ediţiile anterioare Red Bull Oslea Hiride sau la alte competiţii similare. Categoria Open se adreseaza unui public mai larg, cu un nivel mediu de tehnica pe schi sau snowboard.

Gambling-ul, din punctul meu de vedere, este la coborare, pentru ca exista mai multe optiuni, atat de linii cat si de trick-uri, fiecare cu surprizele ei. La deal ai doar o optiune, sa tragi cat poti de tare, dar nu mai tare de atat”, spune Ionut Pintican, castigator al sectiunii de snowboard Pro masculin in 2017.

Mai multe informatii si actualizari despre concurs sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride si pe facebook.com/osleahiride.

Red Bull Oslea Hiride, competitie ajunsa deja la a saptea editie in Romania, este singurul concurs de hike & ride din tara. Cu un traseu situat in Masivul Oslea, langa Parcul National Retezat, competitia atrage la start 130 de participanti din tara si strainatate, carora li se adauga si nume venite prin sistem wildcard. Pentru mai multe informatii despre eveniment, vizitati www.redbull.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *