Olandeza care marsaluieste pentru animale ajunge maine la Sibiu

Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, in data de 26 august 2017, intr-un mars de aproximativ 2017 de km, in speranta ca efortul ei va ameliora situatia cainilor fara stapan din Romania.

Fosta politista, Monique a fost extrem de impresionata de soarta cainilor care traiesc pe strazile din tara noastra si a vrut sa faca ceva pentru a-i ajuta si pentru a sensibiliza autoritatile  sa se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strange cateva zeci de mii de euro pe care sa-i doneze asociatiilor care se ocupa cu sterilizarea animalelor. In opinia ei, o campanie serioasa de sterilizare ar reduce considerabil numarul animalelor care traiesc pe strada, iar in cativa ani acest fenomen ar disparea.

Monique Dubbeldam considera ca autoritatile locale trebuie sa ia masuri pentru ca cei care au animale de companie sa le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe strazi sau si mai rau omorarea lor. Practic, sterilizarea este cea mai eficienta masura de a controla numarul animalelor dintr-o comunitate.

Monique este insotita in calatorie de doua dintre catelusele ei, Indy si Faye, adoptate din Romania, si vor traversa pe jos sapte tari din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria si Romania.

In tara noastra Monique se va intalni cu cele mai implicare organizatii din domeniul protectiei animalelor de companie, care desfasoara programe de castrari si contribuie astfel la reducerea suferintei acestora.

In Sibiu Monique este asteptata de reprezentantii Animal Life cu care va vizita santierul noului adapost al asociatiei si va discuta strategia asociatiei privind programele de castrari. Va vizita de asemenea si Asociatia Prietenii Berzelor din Cristian in data de 12 octombrie a.c.. Monique documenteaza calatoria sa pe pagina de Facebook Walk For Dogs 2017, iar calatoria sa va continua, via Brasov pana la Bucuresti unde este asteptata de alte ONG-uri din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *