Sibiu Open 2017 – Favoritul joaca finala

Sferturile de finala ale celui mai important turneu de tenis masculin din Romania, Sibiu Open, au trecut prin nenumarate reprogramari din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Partidele s-au intins pe doua zile, si doi semifinalisti au fost nevoiti sa joace astazi doua partide, sferturile de finala si semifinalele.

Foto: Carlos Taberner

Pe partea inferioara a tabloului, Carlos Taberner si Adrian Ungur i-au intalnit ca oponenti in sferturi pe Bjorn Fratangelo, respectiv italianul Stefano Travaglia. Adrian Ungur a avut un meci mult mai usor decat oponentul sau din semifinala. Ungur a incheiat primul set cu Travaglia cu 6/3 iar in setul secund l-a spulberat cu 6/1. in schimb, Taberner a avut nevoie de tiebreak in al doilea set pentru a inchide meciul cu Fratangelo dupa ce castigase primul set cu 6/3. in ciuda eforturilor echipei clubului Pamira, care au refacut de nenumarate ori terenurile de joc, celelalte doua sferturi nu s-au putut juca ieri si au fost programate in dimineata zilei de astazi.

Foto: Cedrik Stebe

Principal favorit la castigarea Sibiu Open, avand in vedere locul 90 ocupat in clasamentul ATP, germanul Cedrik Stebe a fost astazi jucatorul mai norocos. Stebe a reusit sa castige rapid meciul impotriva lui Stefano Napolitano, o partida ce a durat doar 69 de minute, incheiata cu scorul 6/0, 6/3. De cealalta parte Marterer a avut un meci considerabil mai greu impotriva lui Casper Ruud. Partida a durat mai bine de 90 de minute iar germanul a trebuit sa se intrebuinteze serios pentru a depasi jucatorul finlandez. Partida s-a incheiat cu scorul de 7/6, 6/3.

Cu sferturile incheiate, prima semifinala i-a adus fata in fata pe Adrian Ungur si Carlos Taberner, pentru ca cei doi castigatori ai sferturilor sa beneficieze de un binemeritat repaos. Taberner, unul dintre cei mai puternici jucatori din turneu, a servit constant cu peste 200 la ora iar Adi i-a tinut piept doar in prima parte a setului inaugural. Sub constanta presiune a adversarului, Ungur a cedat primul set la trei si nu a reusit sa castige niciun game in setul secund. Oboseala din meciul cu Ruud s-a simtit in jocul lui Marterer, in cea de-a doua semifinala. Iar compatriotul sau, Cedrik Stebe, nu i-a cedat niciun milimetru de teren. Germanul l-a plimbat in colturile terenului cat de mult a putut si a gasit armele potrivite impotriva serviciului puternic al lui Marterer. 6/2, 6/1 si Stebe va juca maine finala impotriva spaniolului Carlos Taberner. in cazul in care Marterer ar fi castigat meciul, finala cu Taberner ar fi fost o reeditare a finalei de acum o saptamana de la Banja Luka, castigata de german.

Turneul de dublu a ajuns astazi la final. Belgienii Vliegen/Gille au trecut ieri in doua seturi de echipa formata din Behar si Fratangelo iar italienii Donati / Cecchinato au trecut cu 6/3, 7/6 de cuplul Antonescu/Grigoriu. Problemele lui Vliegen la spate, pentru care a cerut un time-out medical in semifinale, s-au facut simtite in finala, castigata usor de italieni cu scorul de 6/3, 6/1.

Marea finala a celui mai important turneu de tenis masculin din Romania, Sibiu Open, va avea loc duminica, 24 septembrie, de la ora 15 pe arena centrala a Tenis Club Pamira. Accesul la partida se face pe baza de bilet, care costa 40 de lei. Biletele pot fi achizitionate de la receptia Tenis Club Pamira. Aceasta este prima finala Sibiu Open disputata intre un jucator spaniol si un jucator german. Spania este tara cu cei mai multi jucatori in top 40 mondial. Castigatorii turneului pana anul acesta sunt Adrian Ungur (2012), Jaroslav Pospisil (2013), Jason Kubler (2014), Adrian Ungur (2015) si Robin Haase (2016.)

Sibiu Open este un eveniment cofinantat de Consilul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *