Tenis de camp: Astazi incepe Sibiu Open 2017

Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania debuteaza astazi la Tenis Club Pamira cu primele partide de pe tablourile de simplu si de dublu. Ambele turnee se anunta mai disputate ca niciodata, avand in vedere numarul considerabil de jucatori de top din circuitul mondial. Sambata, in cadrul tragerii la sorti, s-au stabilit adversarii capilor de serie pentru tabloul principal al competitiei.

Astfel, Cedrik Marcel Stebe, favoritul 1, il intalneste in primul tur pe Vlad Dancu, castigatorul wild-card-ului turneului de calificari deschis anul acesta si pentru jucatorii amatori. Laslo Djere, al doilea favorit, va juca in primul tur impotriva austriacului Lenny Hampel, si el venit din calificari iar favoritul 3, Marco Cecchinato va juca primul tur in compania lui Michal Dembek, intrat tot cu un wild-card pe tabloul principal.

Turneul de calificari la Sibiu Open s-a incheiat luni dimineata, cu ultimele doua partide, care au decis cei patru jucatori ce au intrat pe tabloul principal al competitiei. „Este, de departe, cel mai puternic turneu de calificari pe care l-am gazduit in cadrul Sibiu Open in aceste sase editii. Calificarile de la Sibiu Open sunt, fara dubiu, mult peste nivelul turneelor Futures care se organizeaza in Romania.

Tabloul principal se anunta, de asemenea, foarte puternic anul acesta”, spune Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open. In turul secund al turneului de calificari s-au intalnit spaniolul Gimeno Traver si austriacul Heider-Maurer. Impreuna, cei doi au aproape 5 milioane de dolari castigati din tenis de-a lungul carierei. Maurer a castigat partida insa a fost invins de Lenny Hampel in meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal de simplu. Partidele de pe tabloul principal au inceput luni, de la ora 12, pe mai multe terenuri din cadrul bazei Pamira.

Evenimentul dedicat copiilor, eveniment traditional in marile turnee de tenis, a adunat cateva sute de copii la Tenis Club Pamira. Cei mici au avut de ales dintre o gramada de activitati sportive, baschet, minifotbal, tenis de masa, si, evident, tenis de camp, dar si de ateliere de pictura sau indemanare manuala. Si pentru ca aceste surprize nu au fost suficiente, cei mici au avut ocazia sa o intalneasca pe prima doamna, Carmen Iohannis si sa joace pe terenul central al clubului alaturi de dublul campion la Sibiu Open, Adrian Ungur, si de unul dintre jucatorii exponentiali ai tenisului mondial din ultimul deceniu, Tommy Robredo, triplu campion de Cupa Davis alaturi de echipa Spaniei si fost ocupant al locului 5 in clasamentul ATP.

„Mai bine de o ora, copiii au avut pe cealalta parte a fileului niste oameni cu suflet mare, care au inteles ca numai prin propriul exemplu pot insufla celor mici pasiunea pentru sport. Ne bucuram nespus ca doamna Iohannis, Tommy Robredo si Adrian Ungur au onorat invitatia noastra, pentru cei mici prezenta lor a insemnat enorm”, mai spune Marius Vecerdea.

Turneul Sibiu Open a inceput in 16 septembrie cu turneul de calificari. Tablourile principale debuteaza astazi, 18 septembrie. Semifinalele de simplu si finala de dublu vor avea loc sambata, 23 septembrie, iar marea finala duminica, 24 septembrie. Toate partidele de pe terenul central si terenul secundar vor fi transmise live pe pagina ATP si pe site-ul www.sibiuopen.com si multe dintre partidele competitiei vor putea fi vizionate la televizor pe postul TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *