Cupa Mediasului, provocarea din inima Ardealului

Medias, orasul in care stilurile arhitectonice, de la gotic si renascentist la neoclasic si baroc iti rasfata sufletul cu valorile traditionale, va fi gazda unui concurs automobilistic. Dupa pauza competitionala, viteza in coasta revine in atentia sportivilor si a pasionatilor de motorsport.

”Pe data de 27 august a.c., se va desfasura etapa VIII-a a Campionatului National de Viteza in Coasta Divizia 2 si etapa II-a a Campionatului Regional de Viteza in Coasta, Cupa Mediasului. Pe un traseu nou, impecabil, pilotii consacrati, dar si cei debutanti pot gusta adrenalina competitiilor de coasta pe un traseu nou. In aceste conditii, batalia pentru podiumul etapei are o miza si mai mare. Sportivii au la dispozitie trei manse de concurs pentru a stabili cel mai bun timp. Acestia vor trebui sa parcurga itinerariul cu precizie, fara greseala, sa-si stapaneasca emotiile, sa fie rapizi pe distante scurte. Va fi desemnat castigator pilotul care stabileste prin cumul cel mai bun timp din doua manse. Suntem pregatiti si asteptam un numar cat mai mare de iubitori ai acestui sport”, a declarat Simon Arpad – ACS CLUB AUTO CRONO Sf. Gheorghe.

Maestru al sportului, Hangu Florin ramane unul dintre stalpii sportului cu motor in Romania. Pilot, navigator, profesor, formator, Hangu Florin este omul care are un sfat bun pentru orice sportiv: “De peste 40 de ani nu s-au mai desfasurat competitii pe Hula Mediasului. Marin Dumitrescu este singurul pilot in viata care a concurat si pe acest traseu. Privit de pe margine sau chiar de la volanul unei masini, traseul pare usor, insa concurentii nu trebuie sa cada in capcana unui itinerariu impecabil. Sunt viraje ac de par si viraje de viteza, lungi. Este un traseu unde concentrarea pilotului trebuie sa fie maxima, nu exista relaxare. Este necesar sa ramai conectat la ceea ce urmeaza, sa stii cand sa ataci, cand sa inchizi virajul, cum sa-ti mentii viteza pentru a avea un rezultat bun si, nu in ultimul rand, pentru a evita o iesire in decor generata de o greseala de pilotaj. Secretul succesului depinde de antrenamentul fiecaruia. Indiferent de esalonul in care concurezi, trebuie sa cunosti foarte bine traseul, sa-l intelegi, sa te antrenezi. Doar asa vei reusi sa pui in valoare ceea ce ai invatat la scoala de pilotaj. Nu poti sa te joci la un concurs. Munca, seriozitatea, antrenamentele si perseverenta sunt elementele de baza pentru performanta. Fiecare concurs este o gura de oxigen de care trebuie sa profite sportivii, fiecare competitie este o caramida in cariera. Ideea de a relua o competitie la Medias a fost primita cu bratele deschise si se bucura de sustinerea autoritatilor locale”.

Restrictii de circulatie pe durata competitiei: Pe perioada competitiei automobilistice, circulatia publica va fi restrictionata, pe data de 27 august, in intervalul orar: 10:30-13:00, 13:30-16:00 si 16:30-18:30 pe sectorul de drum DN14A de la iesirea din Medias (str. Baznei) spre Iernut-Tarnaveni pe o lungime de 3 km.

Sustinut de Primaria Municipiului Medias, Cupa Mediasului este organizat de Clubul Auto Crono sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului de Politie-Serviciul Rutier Sibiu, al Politiei Municipale Medias, al Politiei Locale Medias, al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu, respectiv Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu. Sponsor principal: METALUBS INTERNATIONAL

Program:

  • Orele 11.10-12.20: Recunoasteri I, II (cu start la 30 de secunde)
  • Orele 12.20-13.00: Antrenamente oficiale – I
  • Orele 13.00-13.30: Pauza, deschiderea circulatiei 1
  • Orele 13.45-15.45: Mansele de concurs I,II
  • Orele 16.00-16.30: Pauza, deschiderea circulatiei 2
  • Orele 16.45-18.30: Mansa de concurs III
  • Orele 19.00: Afisarea rezultatelor provizorii
  • Orele 19.30: Festivitatea de premiere
  • Date tehnice traseu: Traseul de pe DN 14A, pe care vor fi cronometrati concurentii, are o lungime de 3 km, panta maxima este de 10%, latimea minima 6,0 metri, iar diferenta de altitudine dintre start si finis este de 133 metri. Regulamentul particular poate fi consultat pe autocrono.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *