Medias 750: Concerte de muzica medievala

Concertele medievale din cadrul Festivalului Medias, cetate medievala, editia a XIII-a, vor avea loc in Piata Regele Ferdinand I in zilele de vineri, 11 august 2017 si sambata , 12 august 2017 in intervalul orar 12:00-19:00.

Formatiile care ne vor purta in timpuri medievale sunt: Lupus Dacus, Peregrinii, Huniadi Cantores, Cimpoierii de Transilvania, Corbul si zburatorii si Truverii.

„Lupus Dacus“ este o formatie de muzica medievala din Arad , infiintata in urma cu 15 ani, avand la activ peste 400 de concerte, atat in tara cat si in strainatate.

Formatia „Peregrinii“ a luat fiinta la Timisoara, devenind formatia oficiala a Muzeului National al Banatului, cu un repertoriu compus din muzica medievala, muzica baroca sau melodii clasice din „la belle epoque“.

„Huniadi Cantores“ este o formatie infiintata in anul 2006, axata pe lucrari muzicale din perioada Renasterii. Repertoriul Huniadi Cantores este prezentat publicului intr-un aranjament realizat de catre membrii grupului.

„Cimpoierii de Transilvania“ s-a infiintat in anul 2008. Grupul abordeaza muzica medievala si traditionala din perioada anilor 1400 – 1650.

Desi conceptul dateaza din anul 1992, grupul „Truverii“ a luat fiinta in anul 2002, sustinand de atunci in mod constant concerte in cadrul festivalurilor medievale din tara si strainatate.

Grupurile  canta la instrumentele istorice hurdy gurdy, fidula, block flute, irish bouzuky, poket clarinet si jambe, fiind echipati cu costume specifice perioadei medievale. Repertoriul este animat si cuprinde momente interactive cu publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *